Artūras Zuokas atskleidė Liberalų sąjūdžio ir „MG Baltic“ ryšius

Artūras Zuokas puikiai pažįsta Eligijų Masiulį, Eugenijų Gentvilą, Gintarą Steponavičių ir kitus Lietuvos liberalų sąjūdžio veikėjus. Buvęs Vilniaus meras „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pasidalijo įžvalgomis apie susiklosčiusią padėtį. Jis papasakojo, kaip verslas daro įtaką politikams.

A.Zuokas laidoje „Lietuva tiesiogiai „pateikė klausimą, į kurį niekas iki šiol neatsakė.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Zuokas laidoje „Lietuva tiesiogiai „pateikė klausimą, į kurį niekas iki šiol neatsakė.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Zuokas ir E.Gentvilas 2003 metais.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
A.Zuokas ir E.Gentvilas 2003 metais.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 6:16 PM, atnaujinta May 25, 2017, 3:33 AM

– Ar Jus nustebino kaltinimai, tokios pinigų sumos?, – A.Zuoko paklausė laidos vedėja Daiva Žeimytė.

– Ir taip, ir ne. 2004-2005 metais, kai Liberalų sąjūdis su labai garsiais pareiškimais, apkaltinęs mane, kolegas, atskilo nuo mūsų partijos, mes žinojome, buvo matomos sąsajos, kad stambus verslas ir konkrečiai „MG“ grupė darė įtaką kuriant Liberalų sąjūdį.

Kad minėta finansinė grupė visada buvo viena iš pagrindinių šios partijos rėmėjų, finansuotojų ir palaikytojų, mums nebuvo paslaptis.

E.Masiulis, E.Gentvilas, G.Steponavičius, R.Šimašius ir kiti asmenys jau seniai yra partijoje. Kai pirmą kartą buvau išrinktas pirmininku ir rinkimuose nugalėjau E.Gentvilą, jaučiau tos grupės priešpriešą, nes jie – kaip viena komanda.

Informacija apie E. Masiulio namuose rastą didžiulę pinigų sumą, perduotą „MG“ grupės vadovų – kaip ir ne staigmena. Staigmena – tik sumos dydis. Matyt, anksčiau ar vėliau tai turėjo išaiškėti, nes tokių dalykų negali slėpti ilgai.

– Kai 2005 m. skilo Liberalų ir centro sąjunga, Jūs labai atvirai kaltinote D. Mockaus koncerną prisidėjus tiek prie suskaldymo, tiek bandymais savo žmogų pasodinti į Vilniaus mero kėdę. Net kalbėjote apie tai, kad su koncernu susiję asmenys iš pradžių bandė pakeisti Seimo frakcijos seniūną – neva vietoj A.Čapliko siekta pasodinti koncernui artimesnį E.Masiulį.

– Niekada nebuvau politikas, kuris bijo pasakyti tiesą, tačiau tai daug kainuodavo.

Kai ieškodavau tiesos, dažniausiai likdavau kaltas. 2006 metais būdamas Vilniaus miesto vadovu, raštu kreipiausi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydamas, kad teisėsauga imtųsi prevencinių veiksmų.

Stambios verslo grupės suskaldė partiją, frakciją miesto taryboje, pats R.Šimašius paliko tarybą, nes tuo metu vadovavo Laisvosios rinkos institutui, kuris taip pat susijęs su „MG Baltic“ grupe.

Visą pokalbį su A.Zuoku skaitykite ketvirtadienį „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio