Remigijus Šimašius pasakė, kokie jo ryšiai su „MG Baltic“

„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau. Tekdavo pasimatyti maždaug kartą per metus.

„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau“, – sakė R.Šimašius.
„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau“, – sakė R.Šimašius.
„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau“, – sakė R.Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau“, – sakė R.Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 2:10 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:50 AM

„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau. Tekdavo pasimatyti maždaug kartą per metus.

Paskutinį kartą mačiausi gegužės pradžioje pietų metu. Pietų metu kalbėjome apie Basanavičiaus paminklą, Žaliojo tilto skulptūras, Japonišką sodą. Prieš tai susitikęs buvau maždaug prieš pusantrų metų.

Taip pat dar mačiausi su MG teisininku Romu Raulinaičiu, kuris turėjo savo asmeninę (kitokią nei mano) nuomonę dėl Žaliojo tilto skulptūrų.

Neturiu jokių duomenų, kad savivaldybėje būtų daromi sprendimai, palankūs šiam koncernui. Netgi atvirkščiai. MG koncernas turėjo aiškų matymą dėl Basanavičiaus paminklo ir jo vietos (Sirvydo skvere), ir mano sprendimai buvo priešingi – ir vieta kita, ir konkursas pačiam paminklui paskelbtas (automatiškai neparinktas jų siūlytas paminklas).

Dar daugiau – prieš kurį laiką MG kreipėsi dėl žemės paskirties pakeitimo dideliame sklype Tujų gatvėje. Vakar sužinojau, kad jau seniai į tą pašymą yra pateiktas neigiamas atsakymas.

Jokių dviprasmiškų pasiūlymų iš MG koncerno nei tiesiogiai, nei netiesiogiai niekada nesulaukiau. Jokių neteisėtų dovanų niekada nepriėmiau.

Man asmeniškai niekada niekas nėra bandęs daryti įtakos dėl jokių konkursų. Visi žino, kad tai neįmanoma“, – rašė R.Šimašius.

Jis kreipėsi ir į prokurorus, kuriuos paragino kuo greičiau duoti atsakymus, kuo įtariamas buvęs partijos pirmininkas E.Masiulis.

Įtarimų kelia keli sprendimai

Įtariama, kad buvęs partijos lyderis Eligijus Masiulis iš verslininko Raimondo Kurlianskio paėmė didelės vertės (250 tūkst. eurų) kyšį. Iš karto po to R.Šimašius puolė tikrinti Vilniaus savivaldybės viešuosius pirkimus, mat įtarė, kad „MG Baltic“ galėjo ne viename iš jų dalyvauti.

Nors R.Šimašiaus teisininkai nieko įtartino nerado, paaiškėjo, kad Vilniaus miesto savivaldybėje gali būti priimti keli sprendimai, susiję su „MG Baltic“ interesais.

Tai Tujų kvartalo sklypo, esančio Narbuto g. ir Laisvės pr. sankirtoje, paskirties keitimas, kuriam reikia tiesiog Vilniaus miesto mero ir administracijos direktoriaus sprendimo.

Taip pat sporto paskirties pastato – baseino Vilniuje, S.Neries g., statybos darbai. Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo įmonė, kurios subrangovas – koncernui „MG Baltic“ priklausanti statybos bendrovė „Mitnija“.

Konkurso nugalėtojas pasiūlė žymiai didesnę kainą – 3,7 mln. eurų, kai numatyta kaina buvo tik 3 milijonai eurų. Nors tokiais atvejais turi būti skelbiamas naujas atviras konkursas, buvo pereita prie tiesioginių derybų.

Liberalas Kęstutis Nėnius kreipėsi į STT ir prašė atsakyti, ar šiuo atveju Vilniaus miesto savivaldybės meras R.Šimašius ir šios partijos vicemeras Linas Kvedaravičius, kuris kuruoja šią sritį, nedirbo „MG Baltic“ naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.