Iš koto gali išversti ir renginių pliūpsnis

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-05-21 07:00, atnaujinta 2017-05-24 21:17

Lėkti iš vieno į kitą kaip akis išdegus? Pasirinkti vieną ar du renginius ir graužti nagus, kad nepavyko užsukti į trečiąjį?

Tie, kurie sugalvojo taip per vieną savaitgalį palinksminti vilniečius, turėjo pagalvoti, kad, kaip ir maisto, nesaikingas kultūros vartojimas kenkia. Tad gresia kultūringas persivalgymas. Jeigu ne apsirijimas.

Taip elgiamasi jau ne pirmus metus. Į vieną savaitgalį sukišama gatvės muzikantų koncertai, Muziejų naktis, bėgimas ir dar daug ko.

Gerai, Muziejų naktis minima visoje Europoje. Šįmet pasirinkta netradicinė tema – „Rožės pražydėjimas tamsoj“, turinti atminties, asociacijos galios.

Tad šeštadienio naktį nemokamai muziejus lankys ištvermingiausi vilniečiai. Tie, kurie dar bus nenusivarę nuo kojų po dienos linksmybių.

Prieš tai vyksianti Gatvės muzikos diena – taip pat tradicinis renginys. Dainų autoriaus ir atlikėjo A.Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai trečiąjį gegužės šeštadienį jau devintus metus plūsteli į gatves, kiemus, skverus ir aikštes.

Apsiginklavę įvairiais muzikos instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus.

Nereikėtų pamiršti, kad šiomis dienomis vyksta ir „Poezijos pavasaris“. Poezijos skaitymų, aktorių, dainininkų, muzikantų pasirodymų bus ir savaitgalį.

Rotušėje tą patį šeštadienį bus pristatyta čekų kultūra. Tik ar pavyks privilioti daug lankytojų apžiūrėti čekiškos bižuterijos bei stiklo gaminių, paragauti čekiškos virtuvės patiekalų bei gėrimų, susipažinti su čekų istorija bei muzika?

Gatvės maisto festivalis – taip pat šeštadienį. Skvere tarp Seinų, Stoties ir Geležinkelio gatvių jo rengėjai kvies paragauti gatvės maisto.

O Tymo turguje rengiamas festivalis jo didenybei smidrui. Festivalio metu veiks ūkininkų turgelis, dalyvaus Lietuvos smidrų augintojai, veiks smidrų plantacijų įrengimo konsultavimo biuras mėgėjams ir profesionalams, dar ir J.Didžiulis su savo komanda džiugins gyvo garso muzika.

Didžiausias pavasario bėgimas „We Run Vilnius“, rengiamas sekmadienį, atrodo, nepakiš kojos kultūrai.

Jame savo jėgas išbandys profesionalūs sportininkai, mėgėjai ir net mažieji bėgikai. Bėgimo šventė suvienys visus aktyvaus gyvenimo propaguotojus.

Tačiau jei norėsi bėgti, negalėsi dalyvauti dviračių žygyje po gražiąsias Verkių regioninio parko teritorijas. O kur dar diena anksčiau Justiniškėse, atnaujintame sporto aikštyne, vyksiantis gatvės krepšinio „3x3“ turnyras Vilniaus vicemero taurei laimėti.

O dar kaip tyčia šeštadienį ir prekybininkai skelbia didžiausių nuolaidų dieną „Jamam“. Ar atlaikysime tokį savaitgalį?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.