Pas R. Kurlianskį rasta valstybės paslaptis sudarančių dokumentų

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nagrinėjo 20 parų suimto koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio skundą dėl jam skirtos kardomosios priemonės. Skundą nagrinėjo teisėjas Ernestas Rimšelis.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad R. Kurlianskis (nuotr.) galėjo perduoti E. Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Teisėsauga tiria įtarimus, kad R. Kurlianskis (nuotr.) galėjo perduoti E. Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 9:30 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:54 PM

Sprendimas bus paskelbtas antradienį. Apygardos teismo nutartis dėl kardomosios priemonės – galutinė ir neskundžiama.

R.Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas teigė, kad jo klientas nesiruošia niekur bėgti, nes turi verslą, jo materialinė padėtis gera: „Bėga paprastai tie, kurie neturi turto, šeimos, o čia – visai kitokia situacija.“ Advokatas prašė R.Kurlianskį paleisti už piniginį užstatą arba skirti jam namų areštą. 

„Šiandien įvyko teisinis ginčas. Abu su advokatu išdėstėme savo argumentus, manieji buvo svaresni“, – įsitikinęs prokuroras Justas Laucius.

Jis pranešė, kad, be įtarimų kyšio davimu, R.Kurlianskis įtariamas ir galimu valstybės paslapčių atskleidimu. Jam penktadienį buvo pareikšti papildomi įtarimai – jis dar kaltinamas neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Pas verslininką rasta valstybės paslaptis sudarančių dokumentų. 

„Jam įteiktas pranešimas apie disponavimą dalykais, kuriuose yra valstybės paslaptis“, – sakė J.Laucius. Jis pranešė, kad kalbama apie Valstybės saugumo departamento raštus, su žymomis „slaptai“.

Koks jų turinys ir iš kur verslininkas juo galėjo gauti, prokuroras neatskleidė. „R.Kurlianskis neturėjo teisės su valstybės paslaptimis, todėl tokie dokumentai pas jį galimai atsidūrė neteisėtai“, – aiškino J.Laucius.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) prašys Generalinės prokuratūros pateikti informaciją apie įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas galėjo neteisėtai disponuoti valstybės paslaptį sudarančia VSD informacija. VSD dėl to svarsto atlikti savą vidinį tyrimą.

„MG Baltic“ ir R.Kurlianskio byloje vyksta ikiteisminis tyrimas. Daugiau jokios informacijos iš prokuratūros VSD nėra gavęs, todėl komentuoti ikiteisminio tyrimo ir susidariusios situacijos negalime. Kreipsimės į Generalinę prokuratūrą su prašymu pateikti informaciją, kad galėtume įvertinti situaciją ir esant reikalui atlikti vidinius tyrimus“, – naujienų agentūrai BNS pirmadienį sakė VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad R.Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį.

Antradienį J.Laucius planuoja apklausti buvusį Seimo narį E.Masiulį. Po apklausos prokuroras spręs, ar kreiptis į teismą dėl politiko suėmimo.

R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas 20 parų.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.