Nemato kitos išeities: reikia keisti Liberalų sąjūdžio vadovybę

Liberalų sąjūdžio valdybos

P.Auštrevičius pasisako už naujos partijos vadovybės formavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Auštrevičius pasisako už naujos partijos vadovybės formavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 4:46 PM, atnaujinta May 24, 2017, 9:39 AM

Dabartinę Liberalų sąjūdžio situaciją vertino kaip „labai blogą“.

„Sudėtinga situacija yra ir tai reikia pripažinti. (...) Per mūsų gyvavimo laikotarpį, kai esame nepriklausoma partija, tai yra pirmas toks baisus išbandymas ir, kaip visada, buvome nepasiruošę tam dalykui ir tai reikia pripažinti. Tai yra sudėtingas dalykas, neišmoksi iš kitų bėdų, panašu, pats turi pereiti viską. Bet aš tikiu, kad mes norime išsikapstyti iš tos bėdos. Jeigu nuoširdžiai norime išspręsti šią bėdą, turime, pasikartosiu, ne viešaisiais ryšiais tai daryti, bet priimdami realius sprendimus“, – per susitikimą su Briuselyje viešinčiais Lietuvos žurnalistais sakė politikas.

EP narys teigė, kad dabar daugelis naudojasi Liberalų sąjūdžio situacija, pamokslauja, nors ryškaus kitų partijų proveržio neįžvelgė.

„Nereikia laidotuvėse dainuoti pergalingų dainų – dar nebuvo nei laidotuvių, nei tos pergalės dar kai kam pasiektos. Aš taip nuraminu ir, žinote, mums čia irgi išbandymas žiūrėti į tuos partnerius, kurie taip elgiasi. Tai kokie jie partneriai, ar jie iš tikrųjų nuoširdžiai nori gerovės mums, ar čia tik nori savo papudruotą nosį iškišti į priekį?“ – apgailestavo P.Auštrevičius.

Pasak jo, dabar Liberalų sąjūdis turi galimybę „išeiti“ iš susidariusios situacijos.

„Todėl aš atvirai pasisakau ir pakartosiu, kad suvažiavime turi keistis pirmininkas ir pavaduotojai būtinąją tvarka, jeigu mes norime kažką iš esmės pakeisti. Viską suvesti į vieną žmogų yra situacijos supaprastinimas, mano manymu, to nepakankama, reikia atkurti pasitikėjimą kitomis priemonėmis, ir aš tikiuosi, kad rasime sutarimą šiuo klausimu, ir reikia, žinoma, naujų veidų“, – neabejojo europarlamentaras.

Europarlamentaras sakė pats dėl pareigų EP nekandidatuosiąs į partijos pirmininko postą, bet išreiškė paramą laikinajam partijos vadovui Vilniaus merui Remigijui Šimašiui.

„Remigijus nori eiti, panašu, kad jis yra jau su tuo susitaikęs, o tai yra labai svarbu psichologiškai. Jeigu jis imasi tos naštos, aš jam padėsiu, bet manau, gali būti ir vienas kitas žmogus dar kaip galimas kandidatas. Būtų gerai, kad būtų konkurencija, labai smagu būtų ir iš karto diskusija būtų smagesnė. Aš pasveikinčiau sveiką konkurenciją, bet, matyt, dabar Remigijus stipriausias. Jam bus sudėtinga būti atsakingam ir už Vilnių, ir už partiją, bet viskas gerai – jaunystė viską patraukia“, – sakė EP narys ir pabrėžė esąs už rinkimų sąrašo kandidatų reitingavimą.

Naująjį partijos vadovą liberalai rinks birželį vyksiančiame neeiliniame partijos suvažiavime.

P.Auštrevičius nedetalizavo partijos ryšių su koncernu „MG Baltic“, bet patvirtino, kad asmeniškai pažįsta koncerno prezidentą Darių Mockų, su kuriuo mokėsi universitete, vėliau kartu įkūrė Laisvosios rinkos institutą.

P.Auštrevičius, klausiamas, ar Antanas Guoga turėtų atsisakyti europarlamentaro mandato, teigė tokio precedento neatsimenąs.

„Jeigu Antanas lieka liberalių pažiūrų žmogumi ir, tarkime, nebandys pereiti į oponuojančią mums ideologinę grupę, o aš matau visas priežastis jam pasilikti šitoje grupėje, kurioje jis jau yra, tegu jis turisi tą mandatą, nematyčiau čia jokios problemos. Galima skatinti žmogų pažvelgti į tai moraliai, bet teisiškai neturime tokių instrumentų kažko reikalauti ir pan.“, – sakė P.Auštrevičius.

ELTA primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin didelį kyšį (106 tūkst. eurų) tuomečiam Seimo nariui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting