R. Kurlianskis lieka Lukiškių tardymo izoliatoriuje

Apygardos teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

R.Kurlianskis už grotų praleido 11 dienų.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kurlianskis už grotų praleido 11 dienų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 11:58 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:05 AM

Apygardos teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Gali daryti poveikį

Nors Vilniaus miesto apylinkės teismas nutartyje suimti R.Kurlianskį buvo nurodęs vienintelį motyvą, kad jis gali bėgti ir slėptis nuo tyrimo, VAT nutartyje atsirado naujas motyvas, kad jis gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Teisėjas Ernestas Rimšelis paaiškino, kad jokios kitos kardomosios priemonės negali garantuoti, kad įtariamasis įvairiomis ryšio priemonėmis bendraus su kitais asmenimis ir galimai jiems darys poveikį.

„Teismas atsižvelgė į tai, kad įtariamasis yra žmogus, vadovaujantis žiniasklaidos priemonėmis. Formalaus sprendimo teismas priimti negali“, – kalbėjo teisėjas.

„Šioje situacijoje rizika ir žala, kuri gali būti padaryta sutrukdžius šiam tyrimui, būtų ne mažesnė nei nusikaltimai, kurie jam inkriminuojami“, – aiškino teisėju tapęs buvęs prezidentės patarėjas E.Rimšelis.

Dokumentai – seni?

R.Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas tvirtino, kad įtarimai dėl slaptų pažymų laikymo verslininkui buvo pareikšti nedalyvaujant nė vienam jo advokatų.

R.Mikliušo žiniomis, tai kelerių metų senumo dokumentų kopijos. „Manau, kad prokuroras šiek tiek paskubėjo reikšti tuos įtarimus“, – įsitikinęs advokatas.

Dar pirmadienį  prokuroras Justas Laucius teismui pateikė daug politikų diskusijų sukėlusios informacijos, kad pas vieną „MG Baltic“ vadovų R.Kurlianskį rasta Valstybės saugumo departamento (VSD) dokumentų su žymomis „Slaptai“.

„R.Kurlianskis neturėjo teisės su valstybės paslaptimis, todėl tokie dokumentai pas jį galimai atsidūrė neteisėtai“, – aiškino J.Laucius, verslininkui pareiškęs papildomus įtarimus dėl dokumentų, sudarančių valstybės paslaptį, laikymo.

Apie tai sužinoję VSD pareigūnai neatmetė galimybės departamente pradėti vidinį patikrinimą.

Iki šiol R.Kurlianskis buvo įtariamas didelės vertės, 106 tūkstančių eurų, kyšio davimu buvusiam Lietuvos liberalų sąjūdžio vadovui Eligijui Masiuliui bei kvalifikuota prekyba poveikiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.