Prokuratūra patikslino: E. Masiulis įtariamas ir kyšininkavimu

Antradienį Generalinėje prokuratūroje apklausus Eligijų Masiulį, jam pateikti oficialūs įtarimai dėl prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo. Tačiau specialistai atkreipė dėmesį, kad po buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio apklausos nebuvo pranešta apie įtarimus kyšininkavimu, nors verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui buvo pareikšti įtarimai perdavus itin stambaus masto kyšį E.Masiuliui.

E.Masiuliui pateikti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Masiuliui pateikti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-25 08:38, atnaujinta 2017-05-24 08:50

Trečiadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad patikslina antradienį pirminiame pranešime pateiktą informaciją ir pripažįsta, kad dėl techninės klaidos įsivėlė netikslumas.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad E. Masiuliui taip pat pareikšti įtarimai vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 225 str. „Kyšininkavimas“ 3 dalimi.

Dar antradienį buvo skelbta, kad įtarimai buvusiam liberalų lyderiui pateikti pagal Baudžiamojo kodekso 226 str. „Prekyba poveikiu“ 4 dalį bei 1891 straipsnio „Neteisėtas praturtėjimas“ 1 dalyje numatytų nusikalstamų veikų.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, koncerno atstovui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

Po apklausos E. Masiuliui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, taip pat negali kitaip būti suvaržyta jo laisvė. Todėl pirminiame tyrimo etape, tuo metu kai E. Masiulis buvo Seimo narys ir turėjo teisinį imunitetą, jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Kaip buvo pranešta, ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu pradėjo ir atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.