„MG Baltic“ prezidentas D.Mockus: Nerėksiu, kad aš ne kyšininkas

Koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, antradienio vakarą dalyvavęs LRT laidoje „Dėmesio centre“, neslėpė, kad kilęs skandalas dėl jo kolegos, koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio galimai duoto kyšio buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui suteikė tiek dėmesio, kiek koncernas nėra gavęs per 16 veiklos metų.

„Nėra maloni kyšininko etiketė, tačiau neišeisiu ir nerėksiu, kad aš ne kyšininkas“, – laidoje kalbėjo D.Mockus.<br>V. Balkūno nuotr.
„Nėra maloni kyšininko etiketė, tačiau neišeisiu ir nerėksiu, kad aš ne kyšininkas“, – laidoje kalbėjo D.Mockus.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, LRT radijas, lrt.lt inf.

May 31, 2016, 9:43 PM, atnaujinta May 23, 2017, 12:26 PM

Nors situacija nemaloni, D. Mockus jos nedramatizuoja, tai, anot jo, ne tragedija, tačiau, matyt, kažkokios klaidos buvo padarytos ir reikės daug dirbti, kad koncerno reputacijai būtų sugrąžintas geras vardas.

„Matyt, ne pirmas toks skandalas, daug čia nepaaiškinsi. Gaunam tiek dėmesio, kiek jo nesulaukėme per 16 metų koncerno istorijos, daug aiškinimų nėra, yra vienas: vyksta tyrimas, jo ypatumas, kad yra kruopelės informacijos paskleidžiamos ir suteikiamas šansas visai žiniasklaidai aiškintis, kelti versijas, pačias neįtikinamiausias“, – laidoje kalbėjo D. Mockus.

„Net neturėjau šanso su R. Kurlianskiu aptarti, kas vyksta. Man uždrausta su juo bendrauti“, – laidoje sakė verslininkas. Jis pripažino, kad R. Kurlianskį pažįsta nuo studijų laikų ir visiškai juo pasitiki.

Laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio paklaustas, ar koncernas „MG Baltic“ turi grynųjų pinigų kasą, nusišypsojęs atsakė, kad tai būtų pernelyg didelė rizika. „Tai tikrai buvo ne koncerno pinigai“, – sakė D. Mockus, turėdamas omenyje galimai R. Kurlianskio duotą kyšį E. Masiuliui. E. Jakilaitis pašnekovą paprovokavo ir kitu klausimu, ar D. Mockus laiko namuose grynųjų pinigų. Verslininkas to neišsigynė, tačiau neatskleidė, kokia tai pinigų suma.

Žinia apie įtarimus, mestus jo kolegai R. Kurlianskiui, D. Mockų pasiekė žaidžiant teniso kortuose. Žaidimo jis nenutraukė ir dar gerą pusvalandį liko teniso kortuose. Tiesa, E. Jakilaičiui jis atskleidė, kad mačą dėl išgirstos žinios jis pralaimėjo. „Pasitikiu teisėsauga, dabar vyksta tyrimas“, – sakė koncerno prezidentas.

„Nėra maloni kyšininko etiketė, tačiau neišeisiu ir nerėksiu, kad aš ne kyšininkas“, – laidoje kalbėjo D.Mockus.

Antradienį 20 dienų areštinėje praleidęs R. Kurlianskis buvo paleistas į laisvę. D. Mockus teigė nematantis klausimų, dėl kurių R. Kurlianskis galėjo bandyti papirkinėti politikus.

„Iš pateiktų įtarimų, nematau jokios koncerno veiklos zonos. Jis, būdamas žiniasklaidos grupės vadovu, privalo bendrauti su žmonėmis, su politikais ypač, matyt“, – sakė D. Mockus.

Šią popietę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išleistas „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis. Apie tai, kad jis paleidžiamas, teismas paskelbė šį rytą. Šiandien pasibaigė 20-ties dienų jo  suėmimo terminas. Teismas nusprendė, kad nėra pagrindo manyti, jog R. Kurlianskis gali trukdyti tyrimui.

Verslininkui  skirtas namų areštas dviem mėnesiams, jis įpareigotas nebendrauti su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu. Tuo metu   prokurorai šį teismo sprendimą žada skųsti.

R. Kurlianskis įtariamas  prekyba poveikiu, didelio masto papirkimu ir disponavimu įslaptinta informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.