Žudynės Kražiuose privertė sukrusti Seimą

Seimas ketvirtadienį sugriežtino

Ekspertai nustatė, kad šešių žmonių nužudymu įtariamas Rimantas Bekintis, pramintas Kražių žudiku, yra pakaltinamas.<br>G.Šiupario nuotr.
Ekspertai nustatė, kad šešių žmonių nužudymu įtariamas Rimantas Bekintis, pramintas Kražių žudiku, yra pakaltinamas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-02 12:49, atnaujinta 2017-05-23 07:34

Už Probacijos įstatymo pakeitimus balsavo 88 Seimo nariai, nė vienas nebuvo prieš ir nesusilaikė.

Probacijos sąlygų sugriežtinimą po pernai Kražiuose įvykusios kruvinos nelaimės, kai neblaivus teistas asmuo nužudė keturias moteris, inicijavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Įtariamasis, prieš kelis mėnesius nuteistas už smurtą prieš sugyventinę, buvo įtrauktas į Šiaulių apygardos probacijos registrą, tačiau pareigūnai tikino nenustatę, kad jis keltų pavojų aplinkiniams.

Pagal priimtas pataisas, jeigu lygtinai paleistas asmuo vykdo probacijos sąlygas, tačiau padaro kitų teisės pažeidimų, už kuriuos jam taikytos administracinės nuobaudos, arba nevykdo kitų įstatymų nustatytų pareigų, teismas gali panaikinti jam skirtą bausmės vykdymo atidėjimą, panaikinti lygtinį paleidimą, kai „pagrįstai manoma, kad probacijos tikslo nebus įmanoma pasiekti skirtinomis baudžiamojo poveikio priemonėmis, pareigomis arba auklėjamojo poveikio priemonėmis“.

Probacijos tarnyba, nustačiusi tokio asmens padarytus teisės pažeidimus, probacijos sąlygų nevykdymo atvejus, teikimą teismui dėl probacijos sąlygų pakeitimo ar atšaukimo pateikia nedelsdama, bet ne vėliau kaip per vieną darbo dieną.

Teismas savo ruožtu, gavęs tokį teikimą, sprendimą turės priimti ne vėliau kaip per tris darbo dienas.

Probacijos įstatymas, priimtas beveik prieš ketverius metus, numato nuolatinę priežiūrą ir stebėseną tų asmenų, kuriems bausmės vykdymas yra atidėtas arba kurie yra lygtinai paleisti iš pataisos namų.

Probuojamųjų priežiūrą vykdo probacijos tarnybos, pavaldžios Kalėjimų departamentui. Probacijos tarnybos prižiūri daugiau kaip 8 tūkst. asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.