„Geriausių pasaulio šalių“ indekse Lietuva – 49-oji

Latvija atsidūrė 40-oje, o Estija – 39-oje vietoje.

Lietuva atsidūrė 49-oje „geriausių pasaulio šalių“ indekso (The Good Country Index) vietoje.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lietuva atsidūrė 49-oje „geriausių pasaulio šalių“ indekso (The Good Country Index) vietoje.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 7:17 PM, atnaujinta May 22, 2017, 7:55 PM

Latvija atsidūrė 40-oje, o Estija – 39-oje vietoje.

Sudarant šį indeksą vertinamos septynios sritys: kultūra (indėlis į kultūrą per kūrybinių prekių paslaugų eksportą, dalyvavimas UNESCO darbe, vizų apribojimai ir spaudos laisvė), ekonominis klestėjimas ir lygybė (prekių mainų atvirumo lygis, šalies išlaidos tiesioginėms užsienio investicijoms ir vystomosios pagalbos mastas), poveikis aplinkai ir klimatui (ekologinis pėdsakas, miškų atkūrimas, kenksmingų pesticidų eksportas, anglies dvideginio išmetimas ir aplinkai kenksmingų medžiagų naudojimas), mokslas ir technologijos, sveikata ir gerovė, pasaulis ir saugumas ir indėlis į pasaulio tvarką.

Kiekvienoje kategorijoje šalis vertinamas pagal penkis kriterijus remiantis JT statistika nuo 2011 metų.

Indekso pirmoje vietoje atsidūrė Šveicarija, po kurios seka Danija, Nyderlandai, Didžioji Britanija, Vokietija, Suomija, Kanada, Prancūzija, Austrija, Naujoji Zelandija. Jungtinėse Valstijos atsidūrė 21-oje, o Rusija – 72-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.