Advokatas papasakojo apie Raimondo Kurlianskio būklę

Kyšio davimu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis antradienį atsidūrė ligoninėje – sutriko širdies veikla. Tuo tarpu prokurorai vis dar siekia, kad verslininkas būtų grąžintas į areštinę.

R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Kurlianskis ir anksčiau turėjo širdies veiklos sutrikimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Kurlianskis ir anksčiau turėjo širdies veiklos sutrikimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rasuolė Bauraitė

Jun 7, 2016, 7:42 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:05 PM

Apie tai „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ su žurnaliste Daiva Žeimyte kalbėjosi R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas.

– Gal galite konkrečiau įvardinti, kokios yra R.Kurlianskio sveikatos problemos?

– Jis lygiai prieš metus kovo mėnesį turėjo stiprų širdies priepuolį. Nuo to laiko jam nuolat buvo reikalinga kardiologinė pagalba.

Po patirto streso aš teismui esu pateikęs teismo medicinos ekspertizę, kad jam būtina atlikti skubius tyrimus ir būtinas gydymas. Kaip konstatavo teismo ekspertas, dėl patirto streso jį bet kada gali ištikti miokardo infarktas.

– Ar ta pablogėjusi sveikata yra gynybos planas?

– Ne. Kad ir koks gynybos planas bebūtų, mes turbūt nesukursim ir negalėsim parodyti, kad prieš metus jau buvo tokios bėdos, kurios fiksuotos medicininiuose dokumentuose. Būdamas Lukiškių kalėjime R.Kurlianskis pats kreipėsi dėl medicininės pagalbos.

Kauno klinikos, kuriose guli Jūsų ginamasis, garsios tuo, kad per Darbo partijos bylos nagrinėjimąe priglaudė dar vieną įtariamąjį – V. Uspaskichą, jam buvo diagnozuotas infarktas. Ar čia tik sutapimas, kad ir Jūsų klientas pakliuvo į tą pačią ligoninę?

– Manau, kad sutapimas. Teismo medicinos ekspertas konstatavo, kad mano ginamajam dabar reikalinga medicininė pagalba, kuri pagal jos pobūdį gali būti suteikta tik trečio lygio ligoninėje – Kauno klinikose arba Vilniaus Santariškių ligoninėje. Kadangi R. Kurlianskis po praėjusių metų patirto priepuolio gydėsi būtent Kauno klinikose, jis ten ir kreipėsi.

– Jis ten ir pažinčių turi. Ar jis jomis pasinaudojo?

– Nežinau. Turbūt logiška, kad ten, kur tave gydė, žino, kur tavo ligos istorija, ir kreipiesi.

– Viena iš koncerno įmonių toje ligoninėje laimėjo tam tikrus konkursus, R.Kurlianskis pažįsta kardiologą R.Žaliūną, Jūsų manymu, tai nieko nereiškia?

– Manau, kad nieko nereiškia. Šioje vietoje ilgiau pabūti nelabai gaunasi. Jei prokurorai ar teismas įtaria piktnaudžiavimą, medikų yra klausiama, galima kreiptis į tarnybą, kuri patikrina medikų veiksmus ir pasako, ar jie pagrįstai tiek laiko gydo, ar ne.

– Jūsų ginamasis įtariamas politikų papirkinėjimu. Kokia jo versija? Jis kaltinimus neigia ar apskritai nekalba?

– Jokios versijos nėra, nes jis parodymų nedavė apskritai. Kol kas nekalba.

– O ketina?

– Taip, žinoma.

– O ko laukia?

– Pagerėjusios sveikatos, aiškumo, nes patys kol kas nelabai suprantame, kas vyksta. Susipažinus su bylos medžiaga, kol kas niekaip neaiškus pats įtarimo tekstas už ką ir kokius veiksmus, jų atlikimą ar ne buvo tariamai siūlomi ar paduoti pinigai.

– Neturite fakto, dėl ko tai įvyko, bet turbūt neneigiama, kad tai įvyko?

– Taip teigia prokurorai. Mano klientas jokių žymėtų pinigų tikrai niekam neperdavė. Čia tik laiko klausimas, kada tas dalykas paaiškės.

– Ar svarstote, kad tie pinigai galėjo būti padėti agentų?

– Visokios versijos neatmestinos. Negaliu smulkiai komentuoti, nes turiu tam tikrų įžadų. Neatmestina daug kas, nes teismų praktika rodo, kad kartais iš agentų galima laukti visko. Tai rodo pavyzdžiai kitose bylose. Pinigai, kaip daiktas, nėra išimti iš apyvartos, pačių pinigų perdavimo, turėjimo faktas nieko nereiškia.

– Ar perdavimo faktas kaip nors užfiksuotas? Nufilmuotas susitikimo momentas, įrašyti pokalbiai?

– Kai kas yra, tačiau, mano manymu, tai nepatvirtina tos versijos, kurią siūlo kaltinimas. Susitikimai yra fiksuoti, bet tai niekam ne paslaptis. Visi žino, kad šie žmonės bendraudavo, nes yra daug metų pažįstami, kaip ir su kitais koncerno „MG Baltic“ žmonėmis. Politikams turbūt nedraudžiama bendrauti su verslininkais. Kreipiausi į teisingumo ministrą, oficialiai prašydamas ištirti paleidimo iš Lukiškių kalėjimo aplinkybes.

– Paleidimas įvyko pagal procedūras, tai žinote ir suklaidinote visuomenę. Jo paleidimo terminas baigėsi tą dieną, kai išleido, o išleisti galėjo ir 12 val. nakties.

– Nedrįsčiau taip teigti. Po to paaiškėjo, kad kaip jis galėjo būti paleistas 13 val., nes taip buvo žadėta, kai 13.45 val. jam dar buvo įteiktas įtarimas pasirašyti – prokuroro J. Lauciaus surašytas nutarimas. Jį įteikė į kalėjimą atvykęs STT darbuotojas. Galite patys suprasti, kam reikėjo, kad jis 13 val. nebūtų išleistas.

„Lietuva tiesiogiai“ – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 18 val. 35 min. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.