A. Butkevičius apie prezidentės pranešimo toną: „Nesu Dievas“

„Nesu Dievas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius, paklaustas, kokio tono tikisi prezidentės metiniame pranešime.

Premjeras teigė didelės kritikos iš prezidentės nesitikintis.<br>T. Bauro nuotr.
Premjeras teigė didelės kritikos iš prezidentės nesitikintis.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-09 08:17, atnaujinta 2017-05-22 09:10

„Sudėtinga spėlioti, bet metinio pranešimo funkcija – apžvelgti šalies aktualijas. Tai turi būti šalies vidaus ir užsienio aktualijų išdėstymas, o ne tik Vyriausybės darbo patarimas. Žinote, nesu Dievas, kad galėčiau nuspėti, koks bus tonas. Bus kalbama apie nuveiktus ir nepadarytus darbus“, – lakoniškai apie būsimą prezidentės toną kalbėjo premjeras.

Paklaustas, kaip jis apibūdintų santykius su Dalia Grybauskaite, jis sakė: „Santykiai su prezidente yra normalūs“. A.Butkevičius leido suprasti, kad kritikos lavinos iš prezidentės pranešimo nesitiki ir patikino, kad yra nemažai sričių, kur Lietuva padarė puikią pažangą.

Paklaustas apie šių dienų aktualijas ir naujai beįsižiebiantį skandalą dėl kai kurių politikų turimo turto užsienyje, kurio šie nedeklaravo, premjeras sakė: „Negaliu atsakyti, ar jie tai darė sąmoningai, ar nežinojo. Mokesčių inspekcija turi atlikti patikrinimą ir nustatyti, ar šie asmenys turėjo pakankamai pajamų šiam turtui įsigyti. Visuomenei turi būti aiškiai atsakyta, ar įstatymais buvo pažeisti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.