Gabrielius Landsbergis jau lipdo naujos Vyriausybės dėlionę

Prezidentei sukritikavus dabartinę Vyriausybę ir pasakius, kad permainų tikisi iš naujos Vyriausybės konservatoriai jau skuba užbėgti įvykiams už akių. Nors iki rinkimų dar liko net keturi mėnesiai, bet konservatoriai jau dėlioja naująją koaliciją.

Gabrielius Landsbergis jau sudarinėja naujos Vyriausybės dėlionę.<br>D.Umbraso nuotr.
Gabrielius Landsbergis jau sudarinėja naujos Vyriausybės dėlionę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 8:33 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:05 AM

„Jaučiu, kad partijoms, kurios šiandien nėra Vyriausybėje ir koalicijoje po prezidentės žodžių tenka didžiulė atsakomybė. Akivaizdu, kad ta Vyriausybė nieko nenuveikė per šią kadenciją. Ji politiškai ir visaip kitaip yra bankrutavusi“, – Žinių radijuje kalbėjo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Radijuje pasiteiravus, ar konservatoriai tikisi būti valdžioje, jis išsisukinėjo: „Tikiuosi, kad rinkėjai pasirinks atsakingai“. Jei rinkimus laimėtų konservatoriai, valstiečiai, liberalai. Ar sudarinėtų koaliciją su liberalais?

„Žiūrėsime, kuri partija sudarys geriausias idėjas ir pelnys pasitikėjimą visuomenėje. Po liberalų skandalų vėl prasideda nauja dėlionė“, – sakė G.Landsbergis.

Konservatoriai visuomet buvo partneriai su liberalais. Po rinkimų dar gali likti neatsakytų klausimų liberalų skandale. Ar vis tiek sudarinėtų koaliciją?

„Sudėtingiausias klausimas, kuris dar neatsakytas ir didžiausia grėsmė – ar būtų galimybė, jei liberalams kaip juridiniam asmeniui būtų iškelta byla. Jei taip neatsitinka, tai labai daug vilčių dedu į naujojo pirmininko rinkimus, kurie bus rytoj.

R.Šimašius deda labai svarbų žingsnį prisiimdamas atsakomybę ant savo pečių. Tikėtina, kad būsimasis partijos pirmininkas R.Šimašius, jei jis turėtų skeletų savo spintoje – jis neitų.

Iš principo negalime žinoti, kas bus toliau. Tarp liberalų pažįstu nemažai žmonių ir vadovybės, jais pasitikiu“, – kalbėjo politikas.

Paklausus, kas bus tuomet, jei sudarys Vyriausybę, bet po metų viskas grius, konservatorius atsakė, kad šiandien jie niekaip to negali numatyti ir atsakyti. „Šiandien žingsnis arba tų žmonių, kurie potencialiai galėjo nusikalsti, arba teisėsaugos“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.