Laikykis, Lietuva. Artėja pasaulio pabaiga

Kaip ten dainavo „Antis“? „Zombiai atrieda atidunda!“. Jie atidunda iš Tel Avivo, Varšuvos, Kijevo. Ir, žinoma, iš to Dievo bausmės žmonijai – Briuselio. Kalbu apie homoseksualų eitynės vyksiančias Vilniuje biržeio 18 dieną. Ir kas taip mano?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 4:05 PM, atnaujinta May 21, 2017, 9:23 PM

Kraštutiniai Lietuvos dešinieji – Lietuvos skaidrumo, tautinės savasties, rūtų darželio puoselėtojai. Jie kreipiasi laišku į mus, piliečius, kuriems skauda dėl Lietuvos: „Dėl komunistinės „seksualinės revoliucijos“ prievartinio brukimo ir Baltic Pride eitynių“. Kas pasirašė šį sielą veriantį šauksmą? Du garsūs socialdemokratai, neonacis, disidentė, tautininkas, filosofas, politologas, apžvalgininkas, poetė. Na ir kokteilis!

Tačiau, po žiauriausių masinių žudynių JAV kriminalinėje istorijoje Orlando gėjų klube, kur buvo nužudyti 49 žmonės ir antra tiek sužeista, ironija stringa gerklėje. Šios žudynės – o nuoseklios religinių fanatikų, neadekvačių politikierių neapykantos ir gyvuliškos baimės kitokiems skatinimo rezultatas.

Jeigu kas mano, kad žodis neturi galios, tai tereikia pasižiūrėti į neapykantos kitokiems skatinimo istoriją nuo žmonijos pradžios laikų. Nevaldoma, ji pasireiškė baisiausia jos forma – pramoninių „kitokių“ naikinimu dujų kamerose Europoje, 200 Lietuvos gražiausių miestelių grioviuose ir miškuose, žudymo laukuose Kambodžoje, Ruandoje, Armėnijoje Ukrainoje ir Katynėje.

Šiandien neapykanta homoseksualams vienija tokias iš pirmo žvilgsnio neįmanomas suvienyti pasaulėžiūras, kaip antai: islamas su žiauriausia jo forma „Islamo valstybė“, judaizmas ir krikščionybė, stačiatikybė ir tų religijų fanatiškos sektos, visokiausios nacionalizmo atmainos ir net, regis, lietuviškoji socialdemokratijos parodija. Neapykanta homoseksualumui kaip ir „normali“.

Mat garsiai išpažinti antisemitizmą, rasizmą vis dar ne politkorektiška. Bet vieša neapykanta homoseksualumui yra galima. Protestuojančių atstovų laiškas tautai ir vyriausybei tai ir parodo. Kreipimosi tekstas pritrenkia visiška scholastika, elementarių istorijos, moksliniu žinių trūkumu.

Kaip iš pirmo žvilgsnio protingi žmonės, garsūs socialdemokratai A.Sakalas, B.Genzelis galėjo pasirašyti kartu su iš neonacio virtusiu tautininku M.Jonaičiu, J.Panka, N.Sadūnaite? Kaip galėjo pasirašyti po pasityčiojimu iš sąžiningo intelektualumo filosofas V.Radžvilas, politologas L. Kasčiūnas, apžvalgininkas E.Čiuldė?

Cituoju: „Kaip visi žinome, netrukus Vilniuje įvyks dar vienos LGBT judėjimo ir jo užsienio rėmėjų organizuojamos Baltic Pride eitynės. Jomis siekiama Lietuvoje propaguoti neokomunistinę genderizmo ideologiją, pateikiant tai kaip kovą už vis naujas „žmogaus teises.“. Visa ši pastraipa atspindi ją rašiusių žmonių psichologinę sumaištį. Į vieną maišoma putinistinė anti europietiška dezinformacija ir jos arkliukas „užsienio rėmėjai“. Matyt turima omenyje mūsų „švarioji, nekaltoji tauta“, kuri veikiama kažkokių priešų iš.... Vakarų, žinoma.

Kuriamas kažkoks „vis naujų žmogaus teisių“ naratyvas. Nors Lietuvoje žmogaus teisės saugomos remiantis pagrindiniais tarptautiniais, regioniniais ir nacionaliniais teisės aktais, t. y. Jungtinių Tautų Visuotine žmogaus teisių deklaracija, Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencija, Europos Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, Lietuvos Respublikos Konstitucija. Akivaizdu, kad kėsinamasi tiesiai į demokratinę valstybės sandarą, grįstą bendražmogiškomis humanistinėmis vertybėmis.

Genderizmas? Drąsiai galima, reikia ir būtina šias idėjas kritiškai diskutuoti. Bet, kuriam galui paversti šias idėjas Sodoma ir Gomora? Mūsų atviroje (?) visuomenėje vaikžudžiai nesukelia tokių bangų protesto šalininkų tarpe, kiek mintys diskutuotinų idėjų lygmenyje. Politikuojame, ponai ir ponios?

Na, ir paskutinis primityvus pasimaivymas – „neokomunistinė seksualinė revoliucija“. Žiniasklaidoje tai – pasakojimo vinis, siekis vienu žodžiu ar sakiniu pritraukti didžiausią įmanoma dėmesį, paskleisti žinią. Nors, tiesą sakant, ši sąvoka yra kilusi iš komedinio meno srities. Tačiau, skaitant kreipimąsi ir turint omenyje Orlando homoseksualių žmonių žudynių kontekstą, nebejuokinga.

Ir toliau: „Mes giname tautos ir valstybės gyvybinius interesus“. Supratote? Ne Lietuvai ir jos gyvybiniams interesams tiesiogiai grasinantis nusikaltėliškas V. Putino režimas, ne vyraujantis Lietuvoje švogerizmas, ne bažnytinės dogmos, ne neonaciai virtę tautininkais tik ir laukiantys V.Putino gelbėjančios rankos nuo Vakarų Europos. Ne. Tai – homoseksualai!

Jie yra ta devinta pragaro griova (ratas), visiškas dugnas, didžiausia grėsmė Lietuvai. Kaip čia dabar taip dviprasmiškai nutiko? Juk paraštiniai veikėjai siekia aiškių, „paprastų“ vienskiemenių atsakymų į daugiasluoksnius gyvenimo procesus. O dabar taip suklupti lygioje vietoje? Visą šių žmonių neadekvatų kalbėjimą galima paneigti vienu elementariu teiginiu: galimai iki 3 procentų žmonijos yra homoseksuali, tačiau ta žmonija ne tik kad neišnyko, bet dar ir prieauglis maždaug 7,4 milijardai. Vien per metus gimė 64 milijonai žmonių arba 174 000 per dieną. Vaikai gimsta kiekvieną kalbama sekundę.

Tai ar tikrai homoseksualumas gresia Lietuvos išnykimui? Ne, net jeigu ir bus prisigalvota dar aršesnių proto karštligės apimtų „mokslinių sąsajų“ tarp homoseksualizmo ir komunistinio totalitarizmo.

Kurgi dingo nacistinis totalitarizmas? Abi šios ideologijos fiziškai bei dvasiškai naikino homoseksualius asmenis. Jeigu joms ir religijoms būtų pavykę, būtume matę (girdėję) Piotrą Čaikovskį kaip savo ausis. Kalbu apie genialų rusų kompozitorių, nes Lietuvos kraštutiniai dešinieji, dažniausiai moka tik vieną užsienio kalbą – rusų. Ką tai galėtų reikšti?

Lietuvos demografinė problema yra visų pirma politinio elito negebėjimo sukurti ekonomiškai lygiateisį bei socialiai teisingą ir atsakingą gyvenimą Lietuvoje išdava. Prie ko čia kartą per kelerius metus vykstančios homoseksualų eitynės?

Panašu, kad TS-LKD rėmėjai, kraštutiniai dešinieji desperatiškai eina va bank: šiais rinkimų į Seimą laikais siekiama bet kokia primityviausia kaina atkreipti į save dėmesį. Jie ir moka bei mokės didžiausia kainą už tokį smegenų pudravimą lengviausiai stigmatizuojamos žmonių grupės sąskaita.

Šis kreipimasis yra aklos neapykantos skatinimas savo primityviam egocentrizmui patenkinti. Nors kartą per keturis metus pabūti viešoje erdvėje, matyt, yra jų „gyvasties“ viršūnė.

Tas nuoseklus neapykanta alsuojantis kalbėjimas neturintis nieko bendra su realia tikrove ir pavertė eilinį vaikiną Orlande masiniu žudiku. Bet šios žudynės nieko neišgąsdins.

Dalyvausiu Baltic Pride eitynėse birželio 18 dieną. Vardan solidarumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.