Lietuvos himnas kitaip: atsikratykime senų baimių

Daugiau nuotraukų (1)

Kotryna Šimaitienė

Jul 8, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 19, 2017, 12:52 PM

Valio – pagaliau kažkas išdrįso tai padaryti. Klausydamasi internete įvairių šalių himnų coverių tikėjausi, kad kažkada išgirsiu ir lietuviško himno versiją kitaip. Ir jie tai padarė – Erika ir Jurgis Didžiuliai. Ačiū jums!

Tik mūsų raudų žemėje etatiniai rypautojai be ašarėlių liejimo niekaip. Viskas jiems negerai. Per mažai ašarėlių. Per mažai rimties. Per mažai rūstumo. Šypsotis draudžiama. Himnas sudarkytas. Kur tradicinė melodija?

Erika dainavo nedovanotinu akcentu. Jurgis dainuodamas šyptelėjo, o tai jau ir visai gadina visą rimtą vaizdą. Netiko Erikos plaukų spalva prie muzikos. O jau Jurgio...

Bet palikime tuos amžinai nepatenkintus raudotojus rūtų darželiuose pinti vainikėlių ir savą raudą giedoti.

Šiandien jau kita diena. Šiandien tūkstančiams žmonių mūsų himnas ir vėl suskambo širdyse. Kiek kitaip. Netiesa, kad dėl to jis prarado savo prasmę.

Jei kažkas dėl to pasijautė pažemintas, tai tik parodo, kiek stipriai žmogus įkalinęs save vidiniuose stagnacijos gniaužtuose, kai neleidžia skleistis nei menui, nei grožiui, nei muzikai, nei kūrybai ir nori likti tame mažame kambarėlyje tarp keturių sienų, kuriame iki pat gyvenimo pabaigos niūniuos tik vieną melodiją, tik vienu ritmu ir su rūsčiu kartėliu lūpose.

Atsikratykime šių baimių. Giedodami šį himną kiek kitu ritmu mes ir toliau taip pat mylim Lietuvą. Ir toliau kartojame tuos pačius žodžius. Pridėję ranką prie širdies. Su meile Tėvynei.

Jūsų dėmesiui – Ukrainos ir Amerikos himnai, rock versijos. Ukrainos himno rock versija iki šiol skamba kitose šalyse ir yra žmonių mėgstama dėl savo ritmo. O amerikiečiai – tiesiog atkreipkite dėmesį į jų emocijas.

Lietuvi – būk laisvas!

(Turite savo Lietuvos himno versiją? Siųskite ją mums- mes pasidalinsime).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.