N. Savčenko dėkojo Lietuvai

[[ge:lrytas:lrytas:249788]]

„Dėl jūsų pastangų Ukrainos kova už laisvę tapo dar labiau girdima pasaulyje“, – sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Dėl jūsų pastangų Ukrainos kova už laisvę tapo dar labiau girdima pasaulyje“, – sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jul 11, 2016, 10:11 PM, atnaujinta May 19, 2017, 4:28 AM

Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kvietimu renginyje apsilankiusi dvejus metus neteisėtai Rusijoje kalinta ir neseniai į Ukrainą sugrįžusi Nadija Savčenko dėkojo Lietuvai už indėlį JT Saugumo Taryboje keliant Ukrainos klausimą.

„Dėl jūsų pastangų Ukrainos kova už laisvę tapo dar labiau girdima pasaulyje“, – sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro, tai, kad N. Savčenko yra laisva ir šiomis dienomis dalyvauja įvairiuose renginiuose Lietuvoje, yra jos nepalaužiamo ryžto, taip pat Lietuvos ir visos tarptautinės bendruomenės paramos Ukrainos kovai už laisvę rezultatas.

„Jūsų išlaisvinimas neabejotinai yra pergalė, tačiau Ukrainos laisvės kova dar nebaigta, ir mes privalome tęsti pradėtą darbą, kad Rytų Ukrainoje įsivyrautų taika“, – sakė ministras.

Leidinio apie Lietuvos darbą JT Saugumo Taryboje pristatyme dalyvavo gausus būrys užsienio valstybių diplomatinių atstovų, jame taip pat pasisakė Europos Parlamento pirmininko Martino Šulco (Martin Schultz) patarėjas Arnoldas Pranckevičius, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Jacenkovskis.

Lietuvos narystės Saugumo Taryboje laikotarpiu Ukrainos klausimas buvo vienas prioritetinių, Tarybos darbotvarkėje atsiradęs Lietuvos pastangomis. Per dvejus Lietuvos narystės Saugumo Taryboje metus Ukrainos klausimas aptartas 34 kartus, pusė šių posėdžių buvo sušaukta Lietuvos iniciatyva.

Be Ukrainos, Lietuva Saugumo Taryboje aktyviai dirbo teisės viršenybės užtikrinimo, civilių apsaugos ginkluotuose konfliktuose, Jungtinių Tautų ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo, neteisėtos prekybos ginklais, kovos su terorizmu, žurnalistų apsaugos ir kitais klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.