Garsios sinoptikės A. Galvonaitės gyvenime – permainų gūsis

Orų prognozėmis iki šiol dalijusis žinoma meteorologė Audronė Galvonaitė iš ramaus užutėkio nusprendė nerti į politinių audrų sūkurį. Pensininkė ketina dalyvauti būsimuose Seimo rinkimuose.  Partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų štabo vadovas Remigijus Žemaitaitis patvirtino, kad A.Galvonaitė turėtų būti įrašyta į šios partijos kandidatų į Seimą sąrašą, kuris bus tvirtinamas šeštadienį rengiamoje taryboje.

A.Galvonaitė nusprendė, kad turi apsčiai laiko, kurį gali skirti politikai.<br>T.Bauro nuotr.
A.Galvonaitė nusprendė, kad turi apsčiai laiko, kurį gali skirti politikai.<br>T.Bauro nuotr.
Eidama į politiką moteris siekia tęsti brolio V.Galvono pradėtus darbus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Eidama į politiką moteris siekia tęsti brolio V.Galvono pradėtus darbus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Galvonaitė ir prietaisas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Galvonaitė ir prietaisas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 2:59 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:31 AM

Klimatologė neneigė, kad neria į politiką. „O kodėl ne? Laiko aš turiu“, – pareiškė 66 metų A.Galvonaitė, tačiau plačiau savo sprendimo kandidatuoti į Seimą nepanoro.

„Komentarų nebus, kol aš neužbaigsiu savo darbų kitur. Kai baigsiu ten, tada pradėsiu komentuoti visur kitur. Naujus darbus aš mėgstu pradėti, kai baigiu senus“, – dėstė pašnekovė.

Vis dėlto A.Galvonaitė užsiminė, kad eidama į politiką siekia tęsti brolio Vytauto Galvono pradėtus darbus. Buvęs parlamentaras ir buvęs finansų viceministras tragiškai žuvo pernai, nukritus jo pilotuojamam privačiam lėktuvui. Tuo metu akrobatinio skraidymo aistruoliui buvo 57 metai.

R.Žemaitaitis portalui taip pat patvirtino, kad kandidatų į Seimą sąraše turėtų būti ir partijai nepriklausantis advokatas Rimantas Andrikis. Vilniaus miesto tarybos narys net pretendavo į kandidatų sąrašo vedlius, tačiau greičiausiai jam bus skirta trečioji vieta sąraše.

Antrasis šiame sąraše turėtų būti įrašytas Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis.

Tuo metu pirmoji sąrašo pozicija turėtų atitekti R.Žemaitaičiui, kurio kandidatūrą palankiausiai įvertino ir partijos skyriai. Vis dėlto tik šeštadienį partijos valdyba galutinai apsispręs, ar į šią poziciją negalėtų pretenduoti nepartinis.

Jo tapatybė kruopščiai slepiama net ir nuo partiečių. Teigiama esą pretendento pavardę žino tik partijos vedlys Rolandas Paksas ir R.Žemaitaitis. Tokios konspiracijos esą reikia siekiant nepakenkti jam pretenduoti į diplomatinę tarnybą, į kurią „tvarkiečių“ pasiūlymą svarstantis asmuo siekia sugrįžti.

Vis dėlto, anot R.Žemaitaičio, partijos valdyba greičiausiai nuspręs tarybai siūlyti, kad kandidatų sąrašo vedliu būtų renkamas partijai priklausantis asmuo. „Tokiu atveju jo pavardė net nebus įvardinta“, – patikino parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.