Studento pažymėjimus pirmakursiai gaus prieš rugsėjo 1-ąją

Būsimi pirmakursiai gali džiaugtis – Lietuvos studentų pažymėjimus (LSP) jie gaus gerokai anksčiau nei praėjusių metų studentai. Lietuvos studentų sąjunga pranešė, kad tie, kurie suskubs užsisakyti LSP juos gaus dar prieš rugsėjo 1-ąją.

Nuo šių metų ant pažymėjimo bus rašoma ne tik studijų pabaigos, bet ir pradžios data, tad studentai paskubėję užsisakyti pažymėjimus, juos atsiims prieš mokslo metų pradžią.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Nuo šių metų ant pažymėjimo bus rašoma ne tik studijų pabaigos, bet ir pradžios data, tad studentai paskubėję užsisakyti pažymėjimus, juos atsiims prieš mokslo metų pradžią.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 11:10 AM, atnaujinta May 16, 2017, 5:44 AM

„Anksčiau pažymėjimus galėdavome išduoti tik nuo rugsėjo pirmos dienos, kadangi tuomet oficialiai įgyjamas studento statusas. Studentams tai buvo nepatogu, nes negalėdavo nuo pat mokslo metų pradžios naudotis jiems priklausančiomis lengvatomis.

Šią problemą išsprendėme ant pažymėjimo užrašę jo galiojimo pradžios datą – einamųjų metų rugsėjo pirmą dieną. Tad pirmakursiai pažymėjimus galės atsiimti iškart, kai jie bus pagaminti, o nuolaidomis galės pradėti naudotis vos prasidėjus mokslo metams“, – sako Studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

P. Baltokas ragina studijas pradėsiančius jaunuolius suskubti užsisakyti LSP, nelaukiant mokslo metų pradžios. „Pirmakursiai turėtų būti budrūs ir užsisakyti LSP vos pasirašę sutartį su aukštąja mokykla.

Taip pat raginame ir aukštąsias mokyklas kaip galima greičiau sukelti duomenis apie naujus studentus į Studentų registrą, kadangi tik gavę studento užsakymą ir patvirtinimą apie studijas iš registro galime gaminti pažymėjimus. Tai itin aktualu pirmakursiams, norintiems naudotis transporto lengvatomis ir kitomis nuolaidomis nuo pat mokslo metų pradžios“, – sako P. Baltokas.

Primename, kad nuolatinių studijų studentams, turintiems galiojanti LSP, taikoma 80 proc. nuolaida įsigyjant terminuotą važiavimo bilietą miesto viešajame transporte ir 50 proc. nuolaida įsigyjant vienkartinį miesto, priemiestinio arba tarpmiestinio susisiekimo bilietą.

LSP yra naudojamas kaip praėjimo kontrolė aukštųjų mokyklų bendrabučiuose, bibliotekose, valgyklose bei laikant egzaminus ar kitus atsiskaitymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.