Medžioklė su varovais kaip košmaras

Kai kuriuos katastrofos yra užprogramuotos laike. Pavyzdžiui, niekaip su švogerizmu nesusidorojančios partijos žino, kad anksčiau ar vėliau tokia istorija iškils trankiai į paviršių. Tik laiko klausimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 12:56 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:49 PM

Taip ir įvyko mums sužinojus, kad Darbo partijos deleguota Žemės ūkio ministrė  V.Baltraitienė dalyvavo medžioklėje su vakariene. Patikimi šaltiniai liudija, kad pati ministrė nešaudė. Bet, palaukite, tai tik viena versija. Tuojau atsirado kelios versijos kaip ir pridera susimovusiems Lietuvos politikams.

Taigi, versija pirma: ministrė pakvietė oficialiai vakarienei ir medžioklei (nors teigiama, kad susitikimas ne oficialus, kitaip tariant slaptas) Latvijos žemės ūkio ministrą Janą Duklavą, taip pat Latvijos Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą Marį Balodį su palyda. Jiems, tikriausiai, buvo skirtas varovų vaidmuo.

Dėl visą ko ministrė pasikvietė pietums ir išalkusį savo vyrą. Gatvės žargonu tai vadinama „na chaliavu“. Nebent ponas pateiks jo apmokėtą sąskaitą restorane. Veterinarijos ir maisto priežiūros tarnybos vadovas J.Milius prisijungė vėliau.

Jis, anot oficialios versijos, organizavo medžioklę. O dar vėliau prisiklijavo kažkaip ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas. Tai tą įmonę, be kitų, ponas J.Milius turi tikrinti ir kontroliuoti. Ir taip, žinoma, konsultuoti, kaip nurodo LMVT įstatai. Matyt, ši medžioklė ir yra tas „naujas“ konsultavimo būdas.

Ministrė šia tema pareiškia: „Nežinau, kaip tos įmonės atstovas, kurio akyse nesu mačiusi, pateko tarp mūsų“. Ačiū Dievui, kad anas nebuvo koks teroristas. Kur žiūri apsauga? Toliau: visi nukeliavo į Panevėžio rajono miškus pamedžioti. Todėl teigiama, kad pagal slaviškai lietuviškuosius politinės etikos standartus, kaip ir viskas tvarkoje. Antikorupcijos institucijos neturėtų ieškoti slieku, taip sakant.

Antra versija: „Aš nekaltas! Aplinka kalta! Manęs ten nebuvo!“. Taip su šventu užsidegimu teigia svečias iš Latvijos, tas, V. Baltraitienės kolega ministras. Jis dievagojasi, kad viskas buvo visiškai kitaip. Jis, Latvijos žemės ūkio ministras, sąžiningas žmogus, jokioje medžioklėje nedalyvavo ir pietus atragavo Vilniuje, o ne jokiame Panevėžyje.

Apie Stumbrinę gyvenime nebuvo girdėjęs, antraip nei apie lietuvišką degtinę „Stumbras“: „Šimtmečio degtinė yra krištolinio skaidrumo, švelnaus aromato, o kiekvienam buteliui unikalumo suteikia rankomis į jį įdėta natūrali ...“. Na, alkoholikai tą litaniją žino atmintinai. Ne, jokiais būdais svečio nelaikau alkoholiku.

O kaip ten kas pakeliui prisiklijavo prie medžiotojų, kas varovais, kas „nachlebnikais“ ministras neturi žalio supratimo. Būdamas sąžiningu, prisipažino, kad Lietuvoje medžiojo du kartus, bet tai buvo senai ir ne šiuo aptariamuoju atveju.

Trečia versija. V.Baltraitienė per visus įmanomus ir neįmanomus žiniasklaidos kanalus įsižeidusi tvirtina, jog Latvijos kolega vis dėlto dalyvavo ne tik vakarienėje Panevėžio rajone, bet ir jos metu organizuotoje medžioklėje.

O buvo šitaip: „Mes Panevėžyje susitikome su Latvijos ministru. Buvo ekskursija ir jis buvo į stumbryną nuvežtas parodyti. Vakarienės vieta rinktasi ar Vilniuj, ar Panevėžyje, tai buvo pasirinkta ir sutarta, kad Panevėžyje. Latvijos ministras buvo be ginklo, veterinarijos gydytojas buvo be ginklo. Jie nuvažiavo, bokštelyje pasėdėjo, po valandos grįžo, nieko nenušovė“.

Šioje versijoje iškyla kai kurie vietinės reikšmės neaiškumai. Pavyzdžiui, anot mūsų ministrės, Latvijos kolega buvo nuvežtas į mišką parodyti. Kyla logiški klausimai: ar jis ten buvo nuvežtas ir pasodintas į bokštelį per prievartą? Ir – kam miške buvo rodomas ministras? Stumbrams?

Ir iš kur atsirado dar vienas anksčiau nefigūravęs nei vienoje versijoje figūrantas „veterinarijos gydytojas“? Ir trečias pastebėjimas: iš pradžių ministrė tvirtino, kad susitikimą Panevėžyje, o ne sostinėje pasiūlė ji pati, tačiau netrukus pridūrė, jog Panevėžyje susitikti pasiūlė VMVT vadovas J.Milius.

Cituoju: „Aš pasiūliau, kad ten susitiktume. Iš tikrųjų buvo J.Miliaus pasiūlymai, ir aš čia nematau nieko blogo. Buvo tiesiog vakarienė ir viskas“. O medžioklė kur dingo?

Viename sakinyje prieštarauti sau net kelis kartus nesugeba net tokių triukų meistras mūsų premjeras Algirdas Butkevičius. Taigi, „tiesiog vakarienė“ virto eiliniu, nykiu, nuobodžiu lietuviškos politikos farsu.

Štai jums dešimties tūkstančių eurų klausimas: „Ar naujasis Seimas bus ir vėl užpildytas tais pačiais bei panašiais veikėjais? Košmaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.