FNTT apie U.Kiguolį: „Bus tikrinamas ir dvaro įsigijimas“

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė ketvirtadienį patvirtino naujienų portalui lrytas.lt, kad pareigūnai tikrins, ar garsus verslininkas, milijonierius Ugnius Kiguolis nepažeidžia įstatymų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai nukreipė savo žvilgsnius į U.Kiguolį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai nukreipė savo žvilgsnius į U.Kiguolį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 4:38 PM, atnaujinta May 14, 2017, 7:04 AM

„Bus tikrinamas ne tik Lentvario dvaro įsigijimo sandoris“, – pranešė R.Andriuškaitė.

37 metų U.Kiguolis trečiadienį aukcione įsigijo Lentvario dvarą, anksčiau priklausiusį kitam garsiam verslininkui Laimučiui Pinkevičiui. Dvaro vertė gali siekti 540 tūkst. eurų.

FNTT Kauno apygardos valdybos viršininkas Alvydas Packevičius portalui lrytas.lt teigė, kad planuojama išsamiai patikrinti, ar U.Kiguolis gyvena iš teisėtų pajamų. Anot A.Packevičiaus, patikrinimo metu išaiškės, ar nėra neteisėto praturtėjimo požymių: „Bus viskas įvertinta.“

Ketinama patikrinti U.Kiguolį ne tik kaip fizinį asmenį, bet ir jam priklausančias įmones, modelių agentūrą. Pirminė medžiaga apie verslininką jau renkama, bus palyginta, ar jo turtas neviršija pajamų.

Pareigūnus sudomino prabangus U.Kiguolio namas Kaune, brangūs automobiliai ir kitas turtas.

Tai ne pirmas atvejis, kai U.Kiguolis patenka į teisėsaugos akiratį.

Kauno apylinkės teismas 2014 metais buvo pripažinęs verslininką kaltu dėl suklastoto dokumento panaudojimo, siekiant įregistruoti statinius, ir skyrė jam 1506 eurų dydžio baudą. Tačiau jo skundą svarstęs Kauno apygardos teismas nutraukė bylą dėl senaties.

2016 metais U.Kiguolio kaip fizinio asmens patikrinimą atlikę mokesčių inspektoriai aptiko nemažai pažeidimų.

„Nuo 2010-ųjų iki 2013-ųjų jis vykdė neregistruotą reklamos agentūrų veiklą ir nedeklaravo visų pajamų“, – „Lietuvos rytui“ tvirtino Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Išaiškėjo, kad verslininkas į valstybės iždą nesumokėjo beveik 40 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio, privalomojo sveikatos draudimo ir socialinio draudimo įmokų.

Nustačius pažeidimų U.Kiguolis buvo įpareigotas sumokėti daugiau nei 6 tūkst. eurų dydžio delspinigius, jam skirta beveik 12 tūkst. eurų bauda.

Verslininko tvirtinimu, abejonės dėl neteisėto praturtėjimo yra nepagrįstos. Jo įmonių piniginės operacijos atliekamos tik per bankų sąskaitas, todėl nuslėpti nieko negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.