Sutramdyti apsileidėlį – jokių galimybių

Alytiškis savo keturių kambarių butą pavertė sąvartynu. Iš jo sklinda tvaikas po visą daugiabutį, bet niekas negali priversti 45 metų vyro susitvarkyti ar leisti padėti jam tai padaryti.

Savo keturių kambarių butą alytiškis pavertė sąvartynu, keliančiu siaubą visiems penkiaaukščio kaimynams.<br>D.Baranauskaitės nuotr.
Savo keturių kambarių butą alytiškis pavertė sąvartynu, keliančiu siaubą visiems penkiaaukščio kaimynams.<br>D.Baranauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

2016-09-20 07:43, atnaujinta 2017-05-12 13:50

Ne tik Kaštonų gatvės 42 namo, bet ir aplinkinių daugiabučių gyventojai žino apie kaimynams siaubą keliantį Alvydo Veištaro butą trečiame aukšte.

Į svečius pas šio namo gyventojus užsukę draugai ar giminaičiai klausia, kas čia taip dvokia – gal kuriame bute lavonas yra.

Baiminasi ligų užkrato

„Atsakome, jog dar nenumirė. Gyvas, bet smirdi dar baisiau. Net langų negalime praverti, nes smarvė smelkiasi iš lauko ir koridoriaus. Niekas jo negali įkalbinti tvarkytis.

Buvusi žmona prieš metus iškuopė butą, o Alvydas netrukus vėl susinešė daiktus iš atliekų konteinerių.

Ypač kenčia kaimynai, gyvenantys apačioje jo buto antrame aukšte. Iš klozeto per sienas teka išmatos, o pro šviestuvus krinta kirmėlės, musių lervos“, – pasakojo toje pačioje penkiaaukščio laiptinėje gyvenantys kaimynai.

Priešais A.Veištaro butą būstą nusipirkusi jauna šeima su mažu vaiku baiminasi, kad iš sąvartynu paverstų kambarių, kur ir žiurkės veisiasi, po namą gali pasklisti baisių ligų užkratas.

Mėgino net užkalti duris

Visuomenės sveikatos specialistai neturi teisės priversti tokį žmogų panaikinti sąvartyną, nes galėtų tik išvežti gydytis, jei šis sirgtų atvira tuberkulioze.

Giminaičiai iš keturių kambarių buvo užrakinę trijų duris ir netgi užkalę, bet A.Veištaras jas išlaužė ir visą butą, kurio niekada nerakina, vėl pavertė sąvartynu.

Jam už skolas išjungta elektra, dujos, tačiau iš tėvo paveldėto buto varžytynės dar neskelbiamos. Po skyrybų A.Veištarą palikusi žmona dar kurį laiką stengėsi dalį jų pati mokėti.

Alkoholiku pats save vadinantis A.Veištaras, prieš kelerius metus dar dirbęs taksi vairuotoju, gyvena iš to, ką randa atliekų konteineriuose.

Nieko negali padaryti

Savivaldybėje, visuomenės sveikatos departamente, policijoje daug kartų pagalbos prašę bendrijos nariai rugsėjo pradžioje kreipėsi į teismą.

Vyras nėra agresyvus, bet prisigėręs rėkauja taip, kad neapsikentę kaimynai priversti kviesti policijos pareigūnus. Jau buvo apie 30 tokių iškvietimų.

„Šis nedirbantis vyras neprašo jokių pašalpų ir atsisako bet kokios pagalbos.

Asmens dokumentų jis neturi. Siūlėme netgi nemokamai pagaminti. Nesutiko.

Norėdami padėti namo gyventojams užsakytume jam ir nemokamą paslaugą sutvarkyti butą. Bet neįsileidžia. Butas privati jo nuosavybė.

Suprantu, kokia beviltiška šio namo gyventojų padėtis dėl tokios kaimynystės. Bet nieko negalime padaryti“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.