Sąmokslo teorijos: falsifikuoti balsai ir planuotas kompiuterių gedimas

Jau paskelbta didžioji dalis apylinkių rinkimų rezultatų. Akivaizdu – dėl pirmųjų pozicijų kovoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS – LKD). Skirtumas tarp partijų – minimalus.

V. Tomaševskis ir R. Žemaitaitis turi savo versijas apie rinkimų rezultatus.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
V. Tomaševskis ir R. Žemaitaitis turi savo versijas apie rinkimų rezultatus.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 5:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:14 AM

Nors rinkėjai ir išreiškė savo valią, kai kurių partijų atstovai įsitikinę, kad rinkimai nėra skaidrūs, o konservatorių pirmavimas – kompiuterių gedimo pasekmė.

Rinkimų rezultatai – falsifikuoti?

Štai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas Valdemaras Tomaševskis sakė neatmetantis galimybės, kad rinkimų rezultatai – suklastoti.

„Mes nenorime atmesti tokios galimybės, kad kažkas bando šituos rinkimus falsifikuoti“, – žurnalistams Vilniuje pirmadienį sakė V.Tomaševskis.

Jis teigė, kad tam prielaidas sudaro didesnis nei įprastai iš anksto balsavusių rinkėjų skaičius, šališka žiniasklaida ir mažas dėmesys iš nacionalinio transliuotojo.

V. Tomaševskis taip pat teigė turintis duomenų, kad kažkas organizavo 30 tūkst. jaunų rinkėjų pavežėjimą balsuoti. Visgi jis nepateikė informacijos ir faktų, kur tai galėjo būti daroma ir kokia partija tai organizavo.

Kaltina kompiuterių gedimą

Sąmokslo teorija pasidalino ir Tvarkos ir teisingumo partijos sąrašo lyderis Remigijus Žemaitaitis. Jis mano, kad konservatoriams laimėti padeda sutrikusi kompiuterių sistema.

„Iš tikro, paranormalus reiškinys yra, kad 21-ame amžiuje mes dar turime kompiuterių gedimų. Keista, kad 22 val. sistema dar neveikė, nors kai kur rajonuose jau veikė. Aš manau, kad per daug sutapimų yra pas mus Lietuvoje – kaip genda kompiuteriai, taip konservatoriai laimi.

Nenoriu būti blogio pranašas, manau čia tarnybos turėtų pasidomėti, bet pastebėkite, tiek Prezidento rinkimuose, kaip tik sulūždavo kompiuteriai, taip mes turėdavome konservatyvių pažiūrų valdančią daugumą. Lygiai tas pats atsitiko ir vakar“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Strigo sistema

Sekmadienio vakarą partijos ir visi rinkėjai nekantriai laukė pirminių rinkimų rezultatų, tačiau jų skelbimas gerokai užsitęsė.

Dėl techninių problemų, pirmuosius rinkimų rezultatus VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas vėlų sekmadienio vakarą buvo priverstas pristatyti žodžiu. Komisijos svetainėje pirmieji duomenys atsirado tik praėjus daugiau nei 3 valandoms nuo rinkimų pabaigos.

Rezultatų skelbimas užsitęsė dėl IT sistemos trukdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.