Visuomenė buriasi prieš A. Paleckį: „Apginkime parlamentą!“

Pirmasis Seimo rinkimų etapas baigėsi, tačiau kandidatai lengviau atsipūsti negali. Vienmandačių apygardų kandidatų laukia antrasis turas, kurio metu paaiškės, kas kitus ketverius metus atstovaus tautą parlamente.

A. Paleckio, žinomo dėl savo prorusiškų pažiūrų, pergalė papiktino ne vieną.<br>„Facebook“ nuotr.
A. Paleckio, žinomo dėl savo prorusiškų pažiūrų, pergalė papiktino ne vieną.<br>„Facebook“ nuotr.
„Neagituoju už ką balsuoti, nematau prasmės. Jūs tik ateikite“, – sakė H. Mackevičius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Neagituoju už ką balsuoti, nematau prasmės. Jūs tik ateikite“, – sakė H. Mackevičius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A. Paleckis sakė, kad kitų kandidatų agitacija jo neveikia.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A. Paleckis sakė, kad kitų kandidatų agitacija jo neveikia.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Paagituosiu šį kartą ne už liberalą. Nes reikalas labai svarbus, svarbesnis nei bet kuri partija“, – sakė R. Šimašius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Paagituosiu šį kartą ne už liberalą. Nes reikalas labai svarbus, svarbesnis nei bet kuri partija“, – sakė R. Šimašius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Ne tam mes, mūsų tėvai ir seneliai sausio 13 dieną gynėme Parlamentą, kad po jį valkiotųsi tautą ir Valstybę niekinantys, iš svetimos rankos lesantys, moralę ir padorumą pamiršę veikėjai“, – rašė A. Tapinas.<br>J. Stavecičiaus nuotr.
„Ne tam mes, mūsų tėvai ir seneliai sausio 13 dieną gynėme Parlamentą, kad po jį valkiotųsi tautą ir Valstybę niekinantys, iš svetimos rankos lesantys, moralę ir padorumą pamiršę veikėjai“, – rašė A. Tapinas.<br>J. Stavecičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 5:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:19 AM

Tiesa, kova dėl vienmandačių apygardų rinkėjų balsų, įgauna naujas spalvas.

Pirmasis rinkimų turas Naujosios Vilnios apygardoje pergalę, nežymiu skirtumu, atnešė pačiam save išsikėlusiam Algirdui Paleckiui, surinkusiam 23,94 proc. rinkėjų balsų. Nuo jo šiek tiek atsiliko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Monika Navickienė, kuriai savo balsą atidavė 23,85 proc. rinkėjų.

Pasisakė socialiniuose tinkluose

A. Paleckio, žinomo dėl savo prorusiškų pažiūrų, pergalė papiktino ne vieną. Apie tai pasisakė ir gerai žinomi politikai, ir pramogų pasaulio atstovai. Pirmasis nuomonę išreiškė konservatorius Teodoras Žukas.

„Monika Navickienė antrajame rinkimų ture Naujosios Vilnios apygardoje kalsis su A. Paleckiu. Pirmame ture Monika surinko tik 14 balsų mažiau nei žmogelis, kurio pažiūrų, demagogijų ir sąsajų su viena valstybe pristatinėti nereikia.

Kviečiu registruotis į Monikos savanorių komandą bei pasirūpinti, jog į Seimą nebūtų išrinktas žmogus, manantis, kad Konstitucijos pirmajame straipsnyje užfiksuota Lietuvos nepriklausomybė ir demokratiškumas yra neteisėtos sąvokos“, – rašė T. Žukas.

„Kokiu asilu turi būti?“

Tylėti negalėjo ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius:

„Paagituosiu šį kartą ne už liberalą. Nes reikalas labai svarbus, svarbesnis nei bet kuri partija.

Aš noriu, kad niekada daugiau nebūtų taip, kaip sovietmečiu – nes mes gyvename laisvoje Lietuvoje, kur visi galime rinktis. Mes gyvename šiais laikais, Lietuvoje, Europoje.

Deja, Naujojoje Vilnioje yra vienas veikėjas iš tų siaubingų komunistinių laikų ir jau seniai sužlugusios SSRS. Nors ir ne senas jis dar, jis vis dar gyvena tais laikais, jis vis dar gyvena SSRS, ir jis nori mus ten nusitempti. Jam ir per Sausio 13-ąją savi šaudė į savus (kokiu asilu turi būti, kad iki šiol taip manytum). Aš tik stovėjau tą naktį Nepriklausomybės aikštėje, ir tai kraujas nuo jo kliedesių užverda, o kaip jaustis tiems, kurie buvo sužeisti ar prarado artimuosius?

Ar įsivaizduojate kiek peno bus putinoidinei televizijai, jei tokį išrinks? Kiek nekaltų smegenų dar bus praplauta, kiek demagogijų bus paskleista?

Lietuva yra laisva, ji ir turi likti laisva. Jai nereikia komunistinio kelio į praeitį. Kad ir kokie būtume skirtingi, mes galime kurti Lietuvą, kuri būtų laisva.

Todėl kviečiu visus palaikyti Naujojoje Vilnioje Moniką Navickienę. Kviečiu palaikyti ateitį ir padorumą, o ne prasmirdusią sovietiją ir šlykštų melą.

Kviečiu ne tik liberalų, bet ir visiškai visų partijų – valstiečių, socdemų, netgi tvarkiečių, LLRA, darbiečių ir kitų – atstovus peržengti savo partines ribas ir palaikyti Lietuvą.

Kur galime – už liberalus, o Naujoje Vilniuje – už Moniką!“

Dešimt Paleckio dienų

„Antrajame rinkimų ture svarbiausia apygarda bus ši – Naujosios Vilnios.

Mūsų tautybės, nuomonės ir pažiūros skiriasi, bet mes visi esame už klestinčią ir atvirą Lietuvą, už Lietuvą, kurioje darniai sugyvena visų tautybių žmonės. Už modernią ir drąsiai į ateitį žvelgiančią Lietuvą.

Algirdas Paleckis yra PRIEŠ visa tai.

Ne tam mes, mūsų tėvai ir seneliai sausio 13 dieną gynėme Parlamentą, kad po jį valkiotųsi tautą ir Valstybę niekinantys, iš svetimos rankos lesantys, moralę ir padorumą pamiršę veikėjai. Apginkime Parlamentą dar kartą!

Negalime leisti, kad Альгирдас Палецкис taptų Lietuvos Respublikos Seimo nariu.

Priminkite visiems pažįstamiems Naujosios Vilnios rinkėjams, praleidusiems pirmąjį turą, kad spalio 23 dieną balsuoti būtina“, – socialiniame tinkle rašė žurnalistas Andrius Tapinas.

„Mūsų turi būti daug ir viskas bus gerai“

Apie tai socialiniuose tinkluose pasisakė ir humoristas, vienas iš televizijos laidos „Dviračio šou“ kūrėjų Haroldas Mackevičius: „Gerbiami kaimynai Filaretų apylinkėje ir Naujosios Vilnios apygardoje. Primenu, kad spalio 23 visi turim nueiti į rinkimus.

Jokių ten savaitgalių sodybose ar Europos sostinėse, bėgimo treniruočių, džipų žygių, choro repeticijų, italų kalbos kursų ar elnių medžioklių. Nuo septintos ryto stovėsiu prie Filaretų pradinės mokyklos ir žymėsiu lankomumą. :)

Neagituoju už ką balsuoti, nematau prasmės. Jūs tik ateikite.

Pasidalinkite šiuo priminimu, pritaginkite kaimynus ir draugus komentaruose. Mūsų turi būti daug, ir viskas bus gerai.

Mūsų daugiau. Nebūkim tingūs šikniai.“

Agitacija nejaudina

Pats A. Paleckis – ramus. Jis sako, kad tokia kitų žmonių agitacija jam nė motais.

„Man tai iš tikro primena situaciją, kai elitas agituoja už vieną kandidatą, o žmonės renka kitą. Taip buvo su R. Paksu, kai jis pirmą kartą laimėjo rinkimus ir taip galia atsitikti ir šiuo atveju, šioje vienmandatėje apygardoje. Manęs tai visai nejaudina, kad R. Šimašius ar kiti agituoja. Tegul agituoja“, – kalbėjo A. Paleckis.

Paklaustas, ar nebijo, kad rinkėjus paveiks tokie žinomų žmonių pranešimai, A. Paleckis atsakė, kad dalis tikrai gali pakeisti nuomonę, tačiau likusieji bus dar labiau paskatinti balsuoti už jį.

„Dalis mūsų elito parodė, kad nelabai tarnauja žmonėms, o labiau savo partijoms. Jų darbo rezultatai tokie, kad vyksta emigracija iš Lietuvos. Manau, man tai tik padės“, – sakė A. Paleckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.