K. Komskis stabdo narystę partijoje „Tvarka ir teisingumas“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pareigas laikinai einantis Remigijus Žemaitaitis patvirtino, kad Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis pranešė stabdantis narystę partijoje.

K.Komskis neigia įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
K.Komskis neigia įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Partijos rinkimų štabui vadovaujantis R.Žemaitaitis mano, kad tai yra provokacija prieš partiją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Partijos rinkimų štabui vadovaujantis R.Žemaitaitis mano, kad tai yra provokacija prieš partiją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-13 12:14, atnaujinta 2017-05-10 23:40

Tokį žingsnį K.Komskis žengė, kai jo pavardę imta minėti balsų pirkimo skandale Šilutėje. „Kol kas neturime jokių žinių apie tyrimus, bet K.Komskis parašė prašymą sustabdyti narystę partijoje pasklidus kalboms, kad jis galimai galėjo kažką daryti“, – portalui lrytas.lt sakė R.Žemaitaitis.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose K.Komskis Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje liko trečias. Į antrąjį rinkimų turą pateko Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Alfredas Stasys Nausėda ir konservatorė Sandra Tamašauskienė. 

Įžvelgia provokaciją

Partijos rinkimų štabui vadovaujantis R.Žemaitaitis mano, kad tai yra provokacija prieš partiją.

„Mano galva, tai gerai organizuoti dalykai. Juk rinkimai jau pasibaigė, kodėl apie galimus papirkimus per išankstinį balsavimą buvo pranešta tik dabar? Gal taip norima pakenkti mūsų kandidatams antrajame ture“, – svarstė laikinasis partijos vedlys.

Anot R.Žemaitaičio, pats K.Komskis jam pranešė neturįs jokios informacijos apie pradėtus tyrimus – apie galimas savo sąsajas su atliekamais tyrimais jis esą sužinojo iš žiniasklaidos pranešimų.

„K.Komskis mano, kad bus ramiau, jeigu jis sustabdys narystę, – tegul aiškinasi, tiria“, – perdavė laikinasis „tvarkiečių“ vedlys.

Tačiau R.Žemaitaitis teigė netikintis, kad jo partijos nariai būtų įkliuvę dėl rinkėjų balsų pirkimo.

„Man buvo susidaręs vaizdas, kad prieš rinkimus ir jų metu Šilutėje buvo Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų ir visa šalies policija. Sunku būtų įsivaizduoti, kad kas nors būtų bandęs rizikuoti“, – ant partijos kritusius įtarimus neigė politikas.

Šilutės apygardoje kandidatavęs K.Komskis surinko 16,57 proc. rinkėjų balsų ir liko trečias. Į antrąjį turą pateko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Sandra Tamašauskienė (19,13 proc.) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Alfredas Stasys Nausėda (26,21 proc.).

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje surinko 5,33 proc. rinkėjų balsų ir užsitikrino 5 mandatus parlamente. K.Komskis iš antrosios sąrašo vietos rinkėjų sprendimu nukrito į 4 vietą.

Sulaikyti 7 asmenys

Ketvirtadienį policija pranešė, kad sulaikė septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje.

Antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Tą pačią dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl bandymų papirkti rinkėjus.

Atlikus pirminius veiksmus nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose, jų metu rasta bylai reikšmingų daiktų.

Sulaikyti septyni įtariamieji, tarp kurių yra galimi organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Portalas 15min pranešė, kad, jų šaltinių žiniomis, sulaikyti balsų pirkimo organizatoriai disponavo didelėmis grynųjų pinigų sumomis. Vienas tarpininkų turėjo apie 3000 eurų grynaisiais, kurie galėjo būti skirti balsams pirkti.

Pranešama, esą balsus parduoti sutikusiems rinkėjams buvo nurodoma balsuoti už „Tvarkos ir teisingumo“ partiją bei jos kandidatus vienmandatėse. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše balsus pardavusiems rinkėjams buvo nurodoma reitinguoti partijos vicepirmininką K.Komskį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.