Policija pričiupo balsų papirkinėtojus Šilutėje – sulaikyti 7 asmenys

Policija sulaikė septynis asmenis,

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 9:25 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:54 PM

Antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Tą pačia dieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl bandymų papirkti rinkėjus.

Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai, per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose, jų metu rasta bylai reikšmingų daiktų.

Sulaikyti septyni įtariamieji, tarp kurių galimi organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, atliekami kiti procesiniai veiksmai, visa informacija bus perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Policijos departamento atstovas R.Matonis BNS sakė, kad apie šį tyrimą policija anksčiau neskelbė viešai tyrimo sėkmės sumetimais.

Vykstant rinkimams į Seimą iš viso buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai, o nuo rinkimų kampanijos pradžios atliekama 13 tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?