Profesoriui J.Pundziui teks pasiaiškinti dėl turtų

Painiava kandidato į Seimo narius Juozo Pundziaus turto deklaracijoje ir abejonių keliantys paaiškinimai dėl tėvo ir senelio palikimo turėtų būti ištirti.

J.Pundziaus turto deklaracija domėsis mokesčių inspektoriai ir konservatoriai.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Pundziaus turto deklaracija domėsis mokesčių inspektoriai ir konservatoriai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:21 PM

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidato mediko 62-ejų J.Pundziaus pinigų kilmę dar kartą aiškinsis Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), deklaracijas įvertins partijos Priežiūros komitetas.

VMI atstovas Darius Buta sakė, kad centrinis mokesčių administratorius nusprendė papildomai įvertinti J.Pundziaus deklaruotų pinigų kilmę: „Centrinis mokesčių administratorius visada vertina visą informaciją apie mokesčių mokėtojus, todėl ir šiuo atveju yra pradėta rekontrolė tyrimo, kurį atliko Kauno mokesčių inspekcija.

Bus peržiūrėti visi dokumentai ir įvertinta, ar tyrimas atliktas tinkamai ir teisėtai.“

Kandidato deklaracijas planuoja vertinti ir šiandien į posėdį susirinksiantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos priežiūros komitetas.

„Mes paprašėme J.Pundziaus atsiųsti visą informaciją apie deklaracijas ir apie mokestinį patikrinimą, kurį VMI vykdė jo atžvilgiu, taip pat paaiškinimą dėl paveldėtų sumų – norime sulaukti visos tos medžiagos.

Jis ir pats žadėjo atvykti į posėdį ir pateikti paaiškinimus.

Stengsimės kuo greičiau priimti sprendimą dėl šios situacijos“, – vakar sakė TS-LKD priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

„Lietuvos rytui“ paskelbus, jog J.Pundzius deklaravo iš tėvo paveldėjęs 1,5 milijono eurų viršijantį turtą, buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas teigė, kad deklaracijoje minima paveldėto turto vertė neatitinka tikrovės ir susidarė sistemai praėjusių metų sausį automatiškai padarius prielaidą, kad sandoriai buvo sudaryti eurais, o ne litais.

J.Pundzius nurodo iš tėvo paveldėjęs sklypus, kurie šeimai atiteko restitucijos būdu, namų valdą, butą, 752 tūkst. litų (apie 215 tūkst. eurais) grynųjų pinigų.

Iš kur tėvas galėjo sukaupti tokią sumą ir kodėl jos nenurodė savo deklaracijose, J.Pundzius sakė paaiškinti negalintis, tačiau socialiniame tinkle po to paskelbė įrašą su versija apie „senelio 1940 metais galbūt paslėptus brangius dirbinius“. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.