K. Komskis žada kreiptis į EŽTT

Šis LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

K. Komskis teigia, kad valstybė neužtikrina jam galimybės apskųsti teismui sprendimo, kuris pažeidžia jo teises, todėl jis ketina kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT).<br>J. Stacevičiaus nuotr.
K. Komskis teigia, kad valstybė neužtikrina jam galimybės apskųsti teismui sprendimo, kuris pažeidžia jo teises, todėl jis ketina kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT).<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-07 09:15, atnaujinta 2017-04-18 15:50

Anot K. Komskio, Konstitucija kiekvienam piliečiui garantuoja teisę kreiptis į teismą dėl pažeistų asmens teisų, tačiau LVAT, atsisakydamas priimti nagrinėti skundą, parodė, kad tokia jo konstitucinė teisė negalioja.

„Man belieka stebėtis ir apgailestauti, kad Vyriausiasis administracinis teismas nurodė, jog aš neturiu teisės skųsti VRK sprendimo, nes tokia teisė nenumatyta Seimo rinkimų įstatyme.

Paradoksalu ir absurdiška, kad mano konstitucinė teisė yra ribojama, nors ribojama pagal Konstituciją ji negali būti. Vienintelis kelias po tokio sprendimo yra kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Tą ir ketinu padaryti“, – pranešime spaudai cituojamas K. Komskis.

ELTA primena, kad penktadienį LVAT atsisakė nagrinėti Seimo nario mandato netekusio K. Komskio skundą dėl VRK sprendimo panaikinti Seimo rinkimų rezultatus vienmandatėje Šilutės rinkimų apygardoje.

Šis LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

ELTA primena, kad VRK, pripažinusi, kad spalio 9 dieną per Seimo rinkimų pirmąjį turą Šilutės rinkimų apygardoje buvo padarytas šiurkštus Rinkimų įstatymo pažeidimas, anuliavo su partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašu į Seimą išrinkto K. Komskio gautus pirmumo balsus. Viso partijos sąrašo VRK darbo grupė nesiūlė šalinti, tam komisija pritarė.

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, K. Komskiui neleista eiti į Seimą, nes jų turima medžiaga rodo, kad buvo šiurkščiai pažeistas Rinkimų įstatymas, perkami balsai tiek vienmandatėje, tiek daugiamandatėje rinkimų apygardose.

Nors K. Komskis Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje rinkimų ir nelaimėjo, liko trečias, bet politikas buvo išrinktas į naują Seimą pagal partijos sąrašą, todėl iš jo buvo atimtas mandatas. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų R. Žemaitaičio, Vaido Bendaravičiaus, Vytauto Kamblevičiaus, kuris į Seimą pateks vietoj K. Komskio, registracija nebuvo panaikinta.

Šilutės apygardoje pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, kurie sujungti į vieną. Už balsą buvo siūloma alkoholio, cigarečių ir grynųjų pinigų, dėl to sulaikyti septyni asmenys.

Po to, kai policija paskelbė apie ikiteisminį tyrimą, K. Komskis sustabdė narystę partijoje, tačiau politikas bet kokius kaltinimus dėl balsų pirkimo atmeta ir tai vadina provokacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.