D.Šakalienė apie sprendimą, kuriame komitete darbuosis: „Man šokas“

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) į Seimą išrinkta žmogaus teisių gynėja Dovilė Šakalienė neslepia nusivylimo paskirta dirbti į užsienio klausimus kuruojančius Seimo komitetus, kai pati sako norėjusi kuruoti socialinius klausimus.

D.Šakalienė buvo išsakiusi pageidavimą dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, o frakcija žinomą žmogaus teisių gynėją delegavo į Užsienio ir Europos reikalų komitetus.<br>T. Bauro nuotr.
D.Šakalienė buvo išsakiusi pageidavimą dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, o frakcija žinomą žmogaus teisių gynėją delegavo į Užsienio ir Europos reikalų komitetus.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 4:48 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:28 PM

Tuo metu „valstiečių“ frakcijos Seime seniūnas ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, jog D.Šakalienė nenorėjo dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, jei būtų išreiškusi tokį norą – tikrai būtų dirbusi būtent šiame komitete.

„Tie sprendimai nebuvo mano rankose, buvo sudėliota, kaip buvo sudėliota. Aš puikiai suprantu, kad aš ne visada esu patogi, nes visais klausimais turiu nuomonę ir kai kuriais atvejais ji nesutampa su partijos kolegų nuomone.

Viena vertus, aš negaliu būti automatiškai lojali niekam, jokiai partijai, nes mano lojalumas yra tik mano sąžinei ir principams, su kuriais dirbu – vaiko teisių, žmogaus teisių apsaugos principams“, – BNS penktadienį sakė D.Šakalienė.

Ji buvo išsakiusi pageidavimą dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, o frakcija žinomą žmogaus teisių gynėją delegavo į Užsienio ir Europos reikalų komitetus.

„Man tai buvo lengvas šokas ir naujiena, aš sužinojau tą dieną ryte frakcijos posėdyje, kai buvo tvirtinama, man tikrai buvo nustebimas“, – sakė D.Šakalienė. Parlamentarė taip pat stebėjosi, kad paskirta į komitetą, kuriame dirbant gali kilti klausimų dėl interesų konflikto – jos vyras yra diplomatas.

Kartu D.Šakalienė sakė nesureikšminanti postų – svarbu, kad būtų įgyvendinti tikslai, dėl kurių ėjo į Seimą, ir to nebūtų galima padaryti be didžiausią frakciją turinčių „valstiečių“.

„Man svarbiausia, kad tie darbai būtų padaryti, kad būtų reformuota vaiko teisių apsaugos sistema, kad realiai būtų įgyvendinta neįgaliųjų konvencija, kad būtų suvokta, jog grėsmės nacionaliniam saugumui pačios pagrindinės yra tos, kad piliečiams trūksta socialinio saugumo, kad mes turime demografinę krizę, turime didžiulį skaičių savižudybių, smurto“, – kalbėjo Seimo narė.

Socialiniame tinkle „Facebook“ apie šią situaciją frakcijoje ji paskelbė kritišką įrašą, kad „protingi vyrai nerinkdami žodžių informavo, kad aš karjeristė ir neprofesionalė, todėl pasidalino sprendimų priėmėjų pozicijas patys“.

Tačiau „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS sakė, kad D.Šakalienė dirbti Socialinių reikalų komitete nenorėjo.

„Paskutinėje fazėje, kada mes priiminėjome sprendimus, tokio noro nebuvo. Aš tą tikrai žinau“, – teigė R.Karbauskis.

„Jeigu jinai būtų norėjus, ji 100 proc. būtų buvus. (...) Ji tikrai nenorėjo. Jeigu ji norėjo kažkada, tai po to ji nebenorėjo“, – kalbėjo jis.

Politikas D.Šakalienės pasisakymą socialiniame tinkle įvertino kaip „emocija, gal nuovargis po ilgos savaitės“. Taip pat jis tvirtino su D.Šakaliene puikiai sutariantis: „Nereikia to vertinti kaip kažkokių abejonių, susipykimų, problemų, to tikrai nėra“.

Žiniasklaida dar prieš Seimo rinkimus skelbė, kad R.Karbauskis yra svarstęs, jog buvusi Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovė D.Šakalienė galėtų būti „valstiečių“ kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres.

Tačiau penktadienį R.Karbauskis teigė, jog D.Šakalienė kaip galima ministrė buvo įvertinta tik pagal profesionalumą atsakant į žurnalistų klausimus, tačiau tarp kandidatų oficialiai ji niekuomet nebuvo minima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.