P. Urbšys žegnojasi: D. Petrošiaus nešmeižė, pasiruošė gintis teisme

Seimo narys Povilas Urbšys sako nešmeižęs socialdemokratų kandidato į teisingumo ministrus eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus, dėl to pasiruošęs gintis teisme.

P. Urbšys sako nešmeižęs D. Petrošiaus.<br>Montažas
P. Urbšys sako nešmeižęs D. Petrošiaus.<br>Montažas
D. Petrošius.<br>D.Umbraso nuotr.
D. Petrošius.<br>D.Umbraso nuotr.
P. Urbšys.<br>T.Bauro nuotr.
P. Urbšys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 2:53 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:28 AM

Pasak P.Urbšio, kalbėdamas apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius, jis tik įvardinęs „visiems žinomus faktus“.

„Aš įvardinau visiems žinomus faktus, kad 2008 metais po Šviniaus konflikto tuometinis vicemeras turėjo atsisveikinti su savo vieta ir į jo vietą klestelėjo Pranas Petrošius, o kitas faktas, kad D.Petrošius su B.Pauža kaip Seimo nariai buvo iniciatoriai įstatymo projekto, kuriuo buvo suinteresuotas su Šviniumi siejamas teisininkas, kad D.Petrošius yra įklimpęs į abejotiną sandėrį dėl sklypų, kur žmonės jaučiasi apgauti, irgi tas faktas buvo minėtas, todėl aš nelabai suprantu, kodėl jis jaučiasi apšmeižtas“, – BNS pirmadienį sakė P.Urbšys.

Parlamentaras sakė pasiruošęs gintis teisme, jei D.Petrošius pateiks ieškinį dėl šmeižto. „Esu pasiruošęs, jeigu bus teismas, nesislėpsiu nuo teisingumo ir nesislėpsiu po Seimo nario neliečiamybe, nes visuomenei turėtų būti atsakyta į daugelį klausmų, kurie kelia abejones, sakykime, dėl galimai perteklinės Šviniaus įtakos Tauragės politikams. Jei kreiptųsi prokuroras dėl neliečiamybės panaikinimo, tikrai aš pats būsiu iniciatorius, kad ji būtų kuo greičiau panaikinta“, – kalbėjo P.Urbšys.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Kandidatas į teisingumo ministras socialdemokratas D.Petrošius pirmadienį pranešė kreipęsis į teisėsaugą, prašydamas ištirti viešai apie jį skleidžiamą kompromituojančią informaciją. Politikas teigė raštus išsiuntęs Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Valstybės saugumo departamentui ir Policijos departamentui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.