Visvaldas Matijošaitis: „Vicemeras – ne žmona“

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pareiškė prisiimsiąs asmeninę atsakomybę, jeigu pasitvirtins įtarimai vicemerui Kęstučiui Povilaičiui bei administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui.

V.Matijošaitis (dešinėje) viliasi, kad jo komandos nariai neįsivels į nemalonias istorijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis (dešinėje) viliasi, kad jo komandos nariai neįsivels į nemalonias istorijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 4:09 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:19 AM

Juos ir dar 7 įtariamuosius šią savaitę sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai tirdami kyšininkavimo bylą. Tyrėjų duomenimis, katilinių remontui skirti pinigai buvo leidžiami ir statybinėms medžiagoms, kurios naudotos gyvenamajam namui Kulautuvoje (Kauno r.).

Neseniai šį namą įsigijo R.Pudžvelio šeima, tačiau STT pareigūnai mano, kad tai buvo tik fiktyvus sandoris.

Kaip elgtųsi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, jeigu Kauno vicemerą ar savivaldybės administracijos direktorių užgriūtų tokie nemalonumai?

„Likčiau dirbti. Pasitikiu savo aplinkos žmonėmis ir tikiuosi, kad jie neįsivels į panašias istorijas, tačiau niekada negali garantuoti. Vicemeras – ne žmona“, – svarstė V.Matijošaitis. Jis kol kas nemato pagrindo trauktis ir V.Makūnui.

Būtent su juo V.Matijošaitis sprendžia miestui ir rajonui svarbius klausimus, o su sulaikytais Kauno rajono tarnautojais niekada jokių reikalų neturėjo.

„Nelabai suprantu tokių dalykų. Jeigu žmogus eina dirbti į savivaldybę, jis žino, kokį gaus atlyginimą ir ką turės veikti. Jeigu nori su kuo nors derėtis ar daugiau uždirbti, reikia eiti į turgų“, – mano Kauno meras.

Pašnekovas pripažino, kad jo situacija šiek tiek kitokia – V.Matijošaitis yra vienas turtingiausių merų šalyje, o jo šeimos valdomo turto vertė gali siekti 50 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.