Kandidatą į ministrus socialdemokratai slepia ir nuo S. Skvernelio

Naujo kandidato į teisingumo ministrus ieškantys socialdemokratai kol kas neatskleidžia pretendentų į šį postą ne tik žiniasklaidai, bet ir paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui.

J.Jurkevičius gali tapti teisingumo ministru. Tačiau apie tai, ką deleguos A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai, naujasis premjeras S.Skvernelis tikino dar nežinantis.<br>Lrytas.lt koliažas.
J.Jurkevičius gali tapti teisingumo ministru. Tačiau apie tai, ką deleguos A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai, naujasis premjeras S.Skvernelis tikino dar nežinantis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 17:30, atnaujinta 2018-02-10 01:06

Paklaustas, ar tiesa, kad socialdemokratai vadovauti Teisingumo ministerijai siūlo 64 metų valstybės įmonės Registrų centro direktoriaus patarėją Jurgį Jurkevičių, S.Skvernelis aiškino šią pavardę girdintis pirmą kartą.

„Nepatikėsite, bet nuo manęs irgi slepia. Apie šį žmogų nieko negaliu pasakyti, nes pirmą kartą šią pavardę iš jūsų girdžiu. Man ji nieko nesako“, – tvirtino paskirtasis premjeras.

Šaltinių teigimu, teisininko išsilavinimą turintis buvęs Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje yra laikomas realiausiu pretendentu tapti kandidatu į ministrus. Bet socialdemokratai oficialiai šios informacijos kol kas nepatvirtina.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius po penktadienio rytą vykusio partijos valdybos posėdžio tik užsiminė, kad naujasis kandidatas nebus jaunas, kaip to pageidauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Žinote, reikalinga ir patirtis ministrui. Kalbėti vien apie jaunystę, jaunumą, aš manau, yra privalumas gal. Bet be patirties ministrui bus sudėtinga“, – aiškino laikinasis Vyriausybės vadovas.

Dėl kandidato į teisingumo ministrus socialdemokratai žada apsispręsti pirmadienį.

Anot A.Butkevičiaus, yra apsvarstytos kelios kandidatūros, tačiau jos dar turi būti patikrintos. „Tikiuosi, kad jau pirmadienį galėsiu įvardinti konkrečią kandidatūrą, kuri bus pasiūlyta ministrui pirmininkui“, – žurnalistams sakė socialdemokratų lyderis.

A.Butkevičius tvirtino, kad kandidatai su prezidente kol kas nėra derinami, tačiau ketvirtadienį jis esą S.Skverneliui pristatė vieną kandidatą, taip pat apie galimas kandidatūras su paskirtuoju premjeru kalbėjęs ir penktadienį.

Bet S.Skvernelis portalui teigė, esą iš A.Butkevičiaus jis neišgirdęs nei J.Jurkevičiaus, nei kitų pavardžių. „Buvo paminėta abstrakčiai – kai kur vardas, kai kur pavardė. Aš dabar pasakiau: jūs susiraskite, galutinai apsispręskite ir, kai galutinai turėsite, tada aš su kandidatu pakalbėsiu, jį patikrinsime ir paleisime procedūras“, – dėstė paskirtasis premjeras.

Jis taip pat mano, kad nėra reikalo skubėti dėl kandidato į teisingumo ministrus. „Matome, kad tie skubėjimai duoda kitokį rezultatą, nei norime“, – pridūrė S.Skvernelis.

Naujo kandidato į teisingumo ministrus paieškų socialdemokratai buvo priversti imtis, kai trečiadienį iš šių pareigų pasitraukė tik antradienį į jas paskirtas viceministras 28 metų Julius Pagojus.

Vartotojų teisių apsaugos tarnybai vadovaujančiam buvusiam teisingumo viceministrui teko trauktis paaiškėjus, kad jis pernai pavasarį neblaivus prie vairo įkliuvo policijai, bet šis įvykis buvo slepiamas.

Apie kandidato teistumą tvirtino nieko nežinojęs ir A.Butkevičius. Jis dėl to pažėrė priekaištų dabartiniam teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui, kuris žinojo apie pavaldinio nusižengimą, tačiau nepranešė partijai ir tuo sukėlė grėsmę jos reputacijai.

Anksčiau socialdemokratai į ministrus buvo pasiūlę eksparlamentarą Darių Petrošių, tačiau šis savo kandidatūrą atsiėmė kilus triukšmui dėl neaiškių ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovais.

Išbrokuotas buvo ir dar vienas socialdemokratų kandidatas Julius Sabatauskas, vadovaujantis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Ši kandidatūra dėl amžiaus ir politikavimo neįtiko „valstiečiams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.