Socialdemokratai kandidatų į teisingumo ministrus pavardes nusprendė slėpti

Penktadienį dar prieš septintą valandą ryto į valdybos posėdį susirinkę Socialdemokratų partijos nariai galimų kandidatų į teisingumo ministrus pavardžių neatskleidžia ir sako, kad jos bus paviešintos tik pirmadienį, prieš tai jas aptarus su premjeru Sauliumi Skverneliu.

A.Butkevičius teigė, kad kol kas galimų kandidatų į teisingumo ministrus pavardės nebus viešinamos.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius teigė, kad kol kas galimų kandidatų į teisingumo ministrus pavardės nebus viešinamos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 07:15, atnaujinta 2018-02-10 01:15

Ankstų rytą partijos nariai buvo nekalbūs. Algirdas Sysas, paklaustas, ar jau turi kokių nors žinių apie galimą ministrą, šmaikštavo: „Kaip valdžia pasakys.“ Nekalbus buvo Julius Sabatauskas, kurio kandidatūra jau anksčiau minėta tarp galimų ministrų, bet vėliau partijos lyderis Algirdas Butkevičius viešai pranešė, kad J.Sabatauskas nebus siūlomas ministru.

Socialdemokratai į teisingumo ministro postą turi kelis kandidatus, tačiau jų pavardžių nemini. Po daugiau nei pusantros valandos trukusio valdybos posėdžio buvo pranešta, kad kol kas dėl konkretaus kandidato nėra nuspręsta ir veikiausiai valdyba dar kartą rinksis pirmadienį.

„Yra apsvarstytos kelios kandidatūros, šiandien pavardžių nurodyti negaliu. Kandidatūros turi būti patikrintos ir veikiausiai pirmadienį galėsime įvardyti konkrečią kandidatūrą, tuomet galėsime pranešti. Kol kas nepartinių kandidatų neturime“, – sakė A. Butkevičius ir pridūrė, kad kol kas su Prezidentūra apie kandidatūras nebuvo kalbėta, tai bus daroma, kai partija siūlys vos vieną kandidatą.

Penktadienį S.Skvernelis jau nuo ankstyvo ryto teigė neturintis laiko pabendrauti su žurnalistais.

Formuojant naują Vyriausybę teisingumo ministro paieškos užtruko ilgiausiai. Pirmasis siūlytas kandidatas Darius Petrošius pareiškė atsisakantis aukšto posto, mat nori apsaugoti šeimą nuo šmeižto lavinos. Politikas atkakliai neigė, kad turi kokių nors sąsajų su nusikalstamo pasaulio atstovais.

Į teisingumo ministrus siūlytas 28-erių Julius Pagojus. Šio jauno politiko kandidatūrai pritarė ir Prezidentūra, tačiau kai jau atrodė, kad J.Pagojui neliko jokių kliūčių sėsti į ministro kėdę, staiga paaiškėjo, jog jis yra įkliuvęs prie vairo neblaivus, o po to stengėsi nuslėpti savo pareigas ir teisme aiškino įvairias versijas.

Reakcijos į tokias naujienas ilgai laukti neteko, ir paskirtasis premjeras S.Skvernelis pareiškė, kad paaiškėjus tokioms įvykių aplinkybėms J.Pagojus dirbti teisingumo ministru negali. Tą pačią dieną J.Pagojus oficialiai pareiškė besitraukiantis iš posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.