Algirdas Butkevičius išsikrausto iš kabineto: savo įpėdiniui turi slaptą palikimą

Nueinančios Vyriausybės nariai skaičiuoja paskutines dienas. Laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius su savo komanda renkasi per ketverius metus sukauptą turtą – dovanotus suvenyrus ir knygas, spintoje kabančius ištaigingus kostiumus ir aksesuarus.

A.Butkevičiaus komanda jau kraunasi daiktus, nes gruodžio 13 dieną teks palikti Vyriausybės rūmus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičiaus komanda jau kraunasi daiktus, nes gruodžio 13 dieną teks palikti Vyriausybės rūmus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 6:26 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:30 AM

Gruodžio 13 dieną Vyriausybės rūmus perims naujasis premjeras Saulius Skvernelis su savo komanda. A.Butkevičius jam teikia patarimus ir raktą seifo, kuriame guli svarbiausi šalies dokumentai.

„Seifas išlikęs nuo senų laikų. Visų slaptų dokumentų, kurie čia dedami, niekas negali paliesti, nes niekas, be tavęs, negali užeiti į šitą kabinetą“, – sakė laikinasis premjeras.

Naujojoje darbo vietoje S.Skvernelio laukia kompiuteris, ministro pirmininko kėdė, senos spintos ir pasitarimų stalas. Jo pirmtakas atskleidžia, kad geriausia aura yra būtent prie pasitarimų stalo, nes nuleidus ranką šalia telefono galima apčiuopti pagalbos mygtuką.

„Dar nuo sovietinių laikų likęs mygtukas po stalu. Jis neveikia, bet išliko kaip istorija. Pagal knygas, jis buvo naudojamas, kai kyla kokia nors grėsmė“, – demonstruodamas mygtuką šypsojosi A.Butkevičius.

Darbingumą palaiko Tibeto pratimai

Laikinasis premjeras A.Butkevičius S.Skverneliui linki stiprybės, ištvermės, gero komandinio darbo ir geros sveikatos.

„Sveikata – labai svarbi ir reikalinga einant šias pareigas. Kartais būna daug pašalinio darbo, kuris neduoda teigiamų rezultatų, bet reikia reaguoti, gilintis ir su komanda aptarti, nes premjeras atsakingas už viską. Kaip sakoma, jei atsitiko kas nors bloga Lietuvoje, kaltas Butkevičius“, – šyptelėjo postą paliekantis premjeras.

A.Butkevičius pripažįsta neįsivaizduojantis, kaip reikėtų dirbti be sporto. Sportą jis vadina stebuklingu eliksyru, o jo negavus darbingumas jam sumažėja ketvirtadaliu. Kas rytą atsikėlęs apie 5 valandą 30 minučių jis kelias minutes atlieka pratimus, kurie suteikia jėgų, o prieš septintą valandą jau būna darbe.

„Penki Tibeto pratimai arba lenta, kai alkūnėmis atsiremi ant grindų ir visi pilvo raumenys įsitempia. Laikyti reikia apie 2–3 minutes. Iš karto pajunti tekančią energiją“, – rodydamas alkūnių padėtį pasakojo A.Butkevičius.

Po darbo dienos jis skuba į sporto klubą „Forum Palace“, o vėliau sugrįžęs į Turniškių rezidenciją dar sėda prie nebaigtų darbų.

„Per naktį niekada nedirbdavau. Mano darbo pabaiga apie 18 ar 19 valandą. Visuomet į portfelį susidėdavau dokumentus ir tikėdavausi, kad grįžęs namo ir pavakarieniavęs vėl sėsiu prie stalo“, – sakė premjeras.

Visas klaidas išgyveno šeima

Premjero kėdėje įsitaisę A.Butkevičius dažnai sulaukdavo kritikos dėl nuomonių kaitos, netaisyklingos anglų kalbos ar viešų kalbų. Į tai jautriai reaguodavo ir skaudžiai išgyvendavo jo šeima.

„Šeima irgi yra žmonės ir jie tą energiją sugeria, kai dar būnu darbe. Sugrįžtu ir girdžiu klausimus, ar mačiau, ar skaičiau. Šeimoje sutarėme, kad apie darbą nekalbėsime, bet tai neišvengiama“, – pripažino A.Butkevičius.

Laikinasis premjeras sakė suprantantis, kad valdžia yra tam, kad atliktų darbus, todėl ir po dinamuoju stiklu.

A.Butkevičius baigęs kadenciją daugiau laiko ketina skirti darbui Seime ir Europos Taryboje Strasbūre. Jis džiaugiasi, kad aplink nebebus apsaugos, kuri stebi kiekvieną žingsnį.

„Prisižadėjau, kad mamą dabar aplankysiu kartą per mėnesį. Kai kada gal pavyks ir dukart per mėnesį. Ji gyvena Radviliškio rajone prie Šeduvos.

Labai retai susitikdavome ir su giminaičiais. Norėtųsi pabendrauti, nes kiti gali manyti, kad eidamas atsakingas pareigas nebenoriu bendrauti“, – sakė pašnekovas.

Komanda svarsto, ar likti su A.Butkevičiumi

Sekretoriato vadovė Agnė Račkauskytė iš Vyriausybės kraustysis į Seimą ir ten planuoja dirbti A.Butkevičiaus padėjėja.

„Truputį liūdna ir labiausiai gaila žmonių. Dirbo puikūs, nuoširdūs ir šaunūs žmonės. Darbo taip nėra gaila, nes teko dirbti išskirtinio streso sąlygomis ir nebuvo lengva“, – pripažino pašnekovė.

A.Račkauskytės  rytas prasideda nuo žinių laidos. Po darbo Vyriausybėje ji žada rytais keltis su muzika.

A.Butkevičiaus atstovas spaudai Mindaugas Janulionis šiuo metu visuomet šalia jo, tačiau dar neapsisprendė, ar likti komandoje. Pasak M.Janulionio darbas šalia premjero buvo labai įdomus, bet kartu ir labai sunkus.

„Premjero žingsniai dideli ir reikia greitai bėgti iš paskos“, – šyptelėjo pašnekovas.

M.Janulionis turi būti pasiekiamas ištisą parą. Pasak jo, premjeras gali paskambinti bet kada, nesvarbu, ar tu kino teatre, ar spektaklyje. Jis prisimena vasarą, kai žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė ir Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius aiškinosi dėl tarnybą krečiančių skandalų.

„Penktadienį važiavau į Palangą. Buvo baisi liūtis ir teko sustoti autostrados pakraštyje. Įsijungiau avarinį signalą ir rašiau spaudos pranešimą“, – kalbėjo A.Butkevičiaus atstovas spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024