Sulaukėme: sostinės šaligatviai slidūs, Vilniaus rajono keliai – nebarstyti

Pasiilgta žiema tik trumpai parodė saulėtą, baltai apsnigtą veidą, o jau antradienį atsuko plikledžiu aptrauktą užpakalį. Tai ypač pajuto tie vilniečiai, kurie prieš 9 valandą skubėjo į darbus Gedimino prospekte. Paskubėti buvo neįmanoma, nes šaligatviai buvo slidūs kaip stiklas.

Vaikščioti Vilniaus gatvėmis antradienį reikėjo atsargiai.<br>T.Bauro nuotr.
Vaikščioti Vilniaus gatvėmis antradienį reikėjo atsargiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 11:05, atnaujinta 2018-02-10 00:24

Slidžiais šaligatviais vilniečiai skundėsi ne tik Naujamiestyje ir Senamiestyje. Viršuliškėse gyvenanti 24 metų vilnietė Monika G. skundėsi, jog eidama iki viešojo transporto stotelės krito du kartus ir susigurino nosį. Vilniaus rajono teritorijoje buvo prastai barstomi keliai – taip teigė iš Didžiosios Riešės į miestą antradienio ryte važiavę gyventojai.

Vilniuje šaligatvius prižiūri įmonės „Stebulė“ ir „Mano aplinka“.

„Savivaldybė tikrai nėra patenkinta šaligatvius prižiūrinčiomis bendrovėmis, su jomis kalbamasi, kaip pagerinti situaciją. Pirmadienį vyko vicemero Lino Kvedaravičiaus ir Miesto ūkio departamento vadovo Virginijaus Paužos susitikimas su miestą prižiūrinčiomis įmonėmis.

Jos buvo griežtai įspėtos dar nepakankamos darbų kokybės, sustiprinta darbų apskaitos tvarka“ – portalui lrytas.lt sakė Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Tiesa, pati savivaldybė kiemsargiams iki šiol neišmokėjusi anksčiau susikaupusių skolų.

Tačiau šįkart dėl slidžių šaligatvių sostinės centre buvo kaltos ne savivaldybės skolos miesto tvarkdariams, o žiemos užgaidos. „ Antradienio rytą dėl plikledžio į technika barstyti šaligatvių išvyko 6.30–7.00 val., priklausomai nuo rajonų. Kiemsargiai į kiemus dirbti išėjo 6.00–7.00 val. Oro sąlygos šiandien tokios komplikuotos, kad net ir didesnis kiekis smėlio mišinio negelbsti, o per porą valandų visko sutvarkyti tapo neįmanoma. Gedimino prospektas šiuo atveju itin slidus ir dėl kitokio šaligatvių grindinio. Esame sutelkę visas pajėgas, jos mieste dirbs visą dieną jei reikės – ir ilgiau. Mūsų prižiūrimose teritorijose Vilniuje pluša arti 400 darbuotojų, 15 traktorių. Barstome ir su technika, ir rankomis. Pirmiausia turime nuvalyti ir pabarstyti magistralinius šaligatvius, autobusų stoteles, laiptus, kur didžiausias žmonių srautas. Kiemus žmonės taip pat barsto, tačiau ten padėtis taip pat sudėtinga dėl oro sąlygų. Vienkartiniam pabarstymui reikia 55 kubinių metrų smėlio-chloridų mišinio kiekis, tačiau šiandien beriame negailėdami. Įprastai per metus išbarstome apie 400 kubinių metrų šio mišinio. Vilniečius norime nuraminti – kiemsargiai tikrai stengiasi“, – tikino bendrovės „Mano aplinka“ Vilniaus regiono vadovė Živilė Mikšienė.

Kai kurių sostinės gatvių važiuojamosios dalys irgi buvo gana slidžios, nors ir barstomos.

Sostinės gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ rinkodaros ir komunikacijos specialistas Egidijus Steponavičius sakė, kad šiąnakt buvo išbarstyta 260 tonų smėlio ir druskos mišinio, didžiausias kiekis teko pagrindinėms, intensyvaus eismo sostinės gatvėms.

„Turėjome omenyje kelininkų informaciją, jog formavosi „juodasis ledas“ – iš pažiūros asfaltas atrodo šlapias, o iš tiesų susidaro klastinga, slidi danga“, – aiškino E.Steponavičius.

Jis taip pat sakė, jog šaligatvius prižiūrinčios įmonės iš „Grindos“ sandėlių yra pasiėmusios 1 tūkst. 369 kubinių metrų smėlio ir druskos mišinio. Taigi, barstyti šaligatvius yra rezervų, net jei gruodis bus šaltas, žiemiškas, kaip žada sinoptikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.