G. Landsbergis pranoko R. Karbauskį: pasiūlė naują idėją dėl kostiumų

Konservatorių partijos vedlys Gabrielius Landsbergis pakomentavo Ramūno Karbauskio idėją dėl tautinių kostiumų. Konservatorius ironizavo, kad greitai prieisime prie to, kad Lietuvos sportininkai tarptautinėse varžybose turėtų pasirodyti ne su sportine apranga, o tautiniais kostiumais.

G. Landsbergis seka paskui R. Karbauskį: tautiniais kostiumais rengs sportininkus?<br>Montažas
G. Landsbergis seka paskui R. Karbauskį: tautiniais kostiumais rengs sportininkus?<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 5:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:31 PM

Penktadienio vakarą G.Landsbergis tradiciškai surengė tiesioginę „Facebook“ transliaciją ir atsakinėjo į pateiktus klausimus. Šį kartą konservatorius kalbėjo ne gurkšnodamas kavą, o vykdamas į Kauną savo automobilyje. G.Landsbergis net kelis kartus pakartojo, kad vairuoja ne jis, todėl nelaimingų įvykių nebus.

Vienas transliacijos žiūrovas uždavė klausimą: „Ar nemanote, kad Lietuvos sportininkai tarptautinėse varžybose turėtų pasirodyti ne su kažkokiais ten treningais, o tautiniais kostiumais?“, – paklausė Adomas.

„Manau, kad mes prieisime ir prie to. Šita tendencija tautinių kostiumų, matyt, išsiplėtos“, – atsakė konservatorių vedlys.

Jis neprieštaravo R.Karbauskio idėjai, kad mokiniai būtų aprengti tautiniais kostiumais, greičiau net priešingai, tam pritarė: „Tautinis kostiumas – ne tik tai, ką mes matome Lietuvos tautiniame ansamblyje šokant, bet ir tai, kas tradiciškai galėjo būti priskiriama Lietuvai. Kaip Nepriklausomos Lietuvos tarpukaryje nešioti rūbai“, – sakė konservatorius.

Pasak jo, nereikia visko „susiaurinti“, o diskutuoti plačiau. Jis pakartojo profesoriaus Alfredo Bumblausko anksčiau jau ištartus žodžius: „Reikia Lietuvos ieškoti Europoje ir Europos Lietuvoje. Kad mes iš tikrųjų atskleistume savo tikrąjį identitetą, o ne siaurintume savo sampratą“, – sakė G.Landsbergis.

Seimo Kultūros komitete trečiadienį buvo aptariama R.Karbauskio politiko idėja kiekvienam šalies vaikui iki septynerių metų valstybės atkūrimo šimtmečio proga padovanoti po tautinį kostiumą.

Apie tokį sumanymą prakalbęs R.Karbauskis pasiguodė jau sulaukęs ir daug piktų komentarų – esą kai kurie tėvai nė už ką savo vaiko neapautų vyžomis. Tačiau, anot politiko, jo vizijoje tautinis kostiumas kiek kitoks, nei daugelis įsivaizduoja, – tai XXI amžiui skirtas drabužis.

R.Karbauskis įsivaizdavo, kad tokią viziją geriausiai galėtų įgyvendinti garsus drabužių dizaineris Juozas Statkevičius, naujausiai savo kolekcijai pasirinkęs kaimo ir tautinius motyvus. Pats dizaineris mielai padėtų įgyvendinti šią idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.