Prokuratūra Gintarą Steponavičių krečia kaip reikiant: apklausinėti žada dar ir kitą savaitę

Pirmadienį Generalinėje prokuratūroje buvo tęsiama Seimo nario Gintaro Steponavičiaus apklausa. Ji buvo pradėta penktadienį, tačiau po daugiau nei 7 valandas trukusio pokalbio išėjęs G.Steponavičius sakė, kad su prokuroru dar teks susitikti, nes liko neatsakytų klausimų.

Gintaro Steponavičiaus apklausa bus tęsiama ir kitą savaitę.<br>D.Umbraso nuotr.
Gintaro Steponavičiaus apklausa bus tęsiama ir kitą savaitę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 4:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:05 PM

Antrajai apklausos dienai einant į pabaigą paaiškėjo, kad ji – toli gražu ne paskutinė. Liberalų frakcijos Seime atstovas spaudai informavo, kad G.Steponavičius dar ne kartą lankysis Generalinėje prokuratūroje. Jo apklausa bus tęsiama šią savaitę ir kitos savaitės pradžioje.

Seimo narys tikino pas prokurorą atvykęs savo iniciatyva ir siekiantis padėti teisėsaugai. Komentuodamas neaiškumus dėl savo statuso jis sakė turintis dokumentus, įrodančius, kad jam byloje suteiktas liudytojo statusas – prokurorui leidus jis juos paviešins.

„Noriu ir kad būtų išsklaidytos abejonės dėl mano statuso. Rugpjūčio mėnesį į prokuratūrą buvau kviestas kaip liudytojas, turiu tai patvirtinančius dokumentus, kuriuos esu pasirašęs. Prašysiu ir – jei bus toks prokuroro sutikimas – esu pasiruošęs jais pasidalinti viešai“, – kalbėjo Seimo narys.

Pirmadienį politiko apklausa vėl truko kiek daugiau nei septynias valandas.

„Ir toliau kaip liudininkas daviau parodymus šioje byloje. Bendradarbiaudamas visomis išgalėmis atsakau išsamiai į visus man prokurorų turimus klausimus norėdamas kuo greičiau padėti šiam tyrimui artėti prie pabaigos. Sutarėme su prokuroru, kad mano parodymai bus baigti kitą trečiadienį ir aš išeinu šiandien žinodamas, kad darau svarbų darbą ir dėl savo parodymų esu pakankamai gerai nusiteikęs, nes pagrindo mano atžvilgiu jokiems įtarimams nėra“, – po pirmadienį vėl vykusios apklausos kalbėjo G. Steponavičius.

Paklaustas, kodėl jo apklausa taip užsitęsė ir bus perkelta į kitą savaitę, parlamentaras atsakė, kad taip nutiko ir dėl darbotvarkių, kurias reikia derinti.

„Iš tiesų, turime planuoti savo darbotvarkes, nes vyksta ir kiti posėdžiai, yra ir kitų įsipareigojimų. Artėjame prie pabaigos, bet klausimų dar yra“, – sakė Seimo narys.

Nors Generalinė prokuratūra patvirtino, kad jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas, pats G.Steponavičius vis dar tikina, kad jam suteiktas liudytojo statusas: „Aš teigiu, kad esu šitoje byloje nuo pat pirmos apklausos ir dabar liudytojas, sutikęs duoti parodymus dėl savo veiklos, dėl to esu pasirašęs, toks yra mano statusas. Specialusis liudytojas – nėra tokio teisinio termino, kuris būtų įrašytas kokiuose nors įstatymuose, aš jums sakau tai, kas yra juodu ant balto parašyta ir ką esu pasirašęs.“

Kilo klausimų dėl statuso

G.Steponavičius Eligijaus Masiulio politinės korupcijos byloje pirmą kartą buvo apklaustas rugpjūčio 11-ąją. Nors apie apklausą kurį laiką nebuvo garsiai kalbama, po kurio laiko iškilo klausimas dėl G.Steponavičiaus statuso byloje.

Jis tikina buvęs apklaustas kaip liudytojas, o štai Generalinė prokuratūrą žiniasklaidą informavo, kad jam suteiktas visai kitas – specialiojo liudytojo – statusas. O tai – tik per žingsnį nuo įtariamojo statuso.

Seimo narys gruodžio pradžioje sakė „neužfiksavęs“, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame politinės korupcijos tyrime šią vasarą buvo apklausiamas kaip specialusis liudytojas. G.Steponavičius tvirtino esąs liudytojas.

Teisininkai sako, kad supainioti ar nesuprasti, kokiu statusu esi apklausiamas, – neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.