G. Kildišienė tikina, kad jai trukdo dirbti, V. Pranckietis taip nemano

„Valstiečių“ frakcijos pavaduotoja Greta Kildišienė sako, kad jai trukdo dirbti opozicija ir žiniasklaida. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nesutiko su tokia partijos bičiulės nuomone ir mano priešingai.

Gretai Kildišienei trukdoma dirbti: Seimo pirmininkas taip nemano.<br>Montažas
Gretai Kildišienei trukdoma dirbti: Seimo pirmininkas taip nemano.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 8:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:44 PM

„Opozicija yra geras variklis, kuris padeda dirbti. Tikrai laiku pasako, kad jūs jau čia turite ką nors keisti, daryti. O dėl žiniasklaidos nežinau, nes bendrauju su visais, džiaugiuosi, kad esu įdomus ir žiniasklaidai.

O tai, kad trukdytų, turbūt nė vienas nesiekė padaryti ką nors blogo. Visi siekia, kad rezultatas būtų pats geriausias, todėl slėptis nuo žiniasklaidos arba manyti, kad ji trukdo, tai turbūt kiekvieno asmens atskiras vertinimas. Mano vertinimas labai paprastas: su žiniasklaida ne tik privalome, bet ir turime dirbti.

Labai normalus darbas, tai viena iš valdžių ir turime su ta valdžia skaitytis ir būti jai taip pat atskaitingi“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ trečiadienio rytą sakė Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, galėtų nebūti nekorektiškų epitetų ir kažkokių patyčių, nors jam pačiam su tuo neteko susidurti.

Dėl Civilinio kodekso pataisų laukia prezidentės žodžio

Seimo pirmininkas V.Pranckietis sako nebalsavęs praėjusią savaitę už Civilinio kodekso pataisas, nes buvo laidotuvėse.

Praėjusią savaitę Seime buvo patvirtintos Civilinio kodekso pataisos, kurios griežtina žurnalistų atsakomybę už politikų ir valdininkų kritiką.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, jog Seimo praėjusią savaitę priimtos Civilinio kodekso pataisos dėl viešų asmenų garbės ir orumo įžeidimo gali pažeisti žodžio laisvę.

V.Pranckietis pareiškė, kad būtų balsavęs taip pat už Civilinio kodekso pataisas. „Kai iš Baudžiamojo kodekso birželio 25 buvo išimama šita nuostata, tai labai visi džiūgavo. Tuo metu ne tas Seimas dar sprendė ir kalbėjo, kad perkelkime į Civilinį kodeksą, ir tai būtų labai normalus susitarimas“, – sakė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis pradėjo nagrinėti atskirus įstatymo projekto žodžius ir kėlė retorinius klausimus, kad žmogaus garbės ir orumo niekas negina, jei būtų išbraukiami šie žodžiai. „Dėl formuluočių pačių galime kalbėtis ir tartis, kaip turėtų būti apginama žiniasklaida, kad jos galimybės nebūtų siaurinamos, supaprastinamos ar tiesiog suvaržomos. Aš už nepaprastą žiniasklaidos laisvę, bet ne už patyčias“, – sakė Seimo pirmininkas.

Seimo pirmininkas antradienį įstatymo projektą nusiuntė į Prezidentūrą . „Su teisininkais konsultavausi, ar galėčiau jį stabdyti, tai jokių procedūrinių pažeidimų nebuvo, tai nėra motyvo, kodėl turėčiau jį stabdyti, todėl perdaviau Prezidentūrai. Jei bus Prezidentūros veto, tai tada turėsime svarstyti iš naujo ir žiūrėti, ką ten keisti, kad žiniasklaida būtų laisva“, – teigė V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.