Po apklausos Gintaras Steponavičius prasitarė, ko laukia iš prokuroro

Toliau vykstant tyrimui dėl Liberalų sąjūdį sukrėtusio korupcijos skandalo vienas buvusių partijos lyderių, šiuo metu narystę Liberalų sąjūdyje sustabdęs Gintaras Steponavičius vėl apsilankė Generalinėje prokuratūroje. Kaip teigė pats politikas, šiandien jau buvo paskutinis pokalbis su prokuroru.

G.Steponavičius teigė, kad prokuratūroje apsilankė paskutinį kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Steponavičius teigė, kad prokuratūroje apsilankė paskutinį kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 4:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:23 PM

Jis prokuratūroje buvo apklausiamas ir gruodžio 12-ąją, tačiau po daugiau nei 7 valandas trukusio pokalbio išėjęs politikas tuomet sakė, kad su prokuroru dar teks susitikti, nes liko neatsakytų klausimų.

Atrodo, kad klausimų, apie kuriuos kalbėjo G.Steponavičius, yra ne vienas ir ne du, nes į susitikimą su prokuroru jis trečiadienį atskubėjo dar gerokai prieš vidurdienį ir užtruko iki pavakarės.

Painiava dėl statuso byloje

Politikas jau anksčiau ne kartą viešai sakė, kad pas prokurorą atvykęs savo iniciatyva ir siekiantis padėti teisėsaugai. Buvo kilę klausimų ir dėl to, kokį statusą tyrime turi nuolat Generalinėje prokuratūroje besilankantis politikas. Komentuodamas neaiškumus dėl savo statuso jis neigė, kad yra apklausiamas kaip specialusis liudytojas, ir sakė turintis dokumentus, įrodančius, jog jam byloje suteiktas liudytojo statusas – prokurorui leidus jis juos paviešins.

Tiesa, Generalinė prokuratūra buvo patvirtinusi, kad G.Steponavičius apklausose dalyvauja kaip specialusis liudytojas, bet šią prieštaringą informaciją politikas neigė. Kaip specialusis liudytojas neseniai apklaustas kitas liberalas – Šarūnas Gustainis, kuris taip pat pranešė stabdantis narystę partijoje.

Lauks prokuroro sprendimo

Po daugiau nei keturias valandas trukusio pokalbio su prokuroru G.Steponavičius nebuvo labai kalbus: „Baigiau duoti parodymus. Kaip pradžioje, taip ir dabar parodymus daviau kaip liudytojas, sutikęs duoti parodymus dėl savo veiksmų. Artimiausiomis savaitėmis laukiu prokuroro sprendimo dėl mano statuso. Išeinu ramus, žinodamas, kad jokių abejonių dėl savo veiksmų tikrai neturiu“, – tvirtino politikas.

G.Steponavičius patvirtino, kad tai buvo jo paskutinis susitikimas su prokuroru: „Daugiau susitikimų nėra planuojama, laukiu jo sprendimo.“ Apie partijos kolegas, kuriems taip pat teko skirti laiko pašnekesiui su teisėsaugos atstovais dėl buvusiam partijos lyderiui Eligijui Masiuliui iškeltos bylos, G.Steponavičius kalbėti nepanoro.

„Nenoriu komentuoti to, ko nežinau, o kas dėl mano parodymų, stengiausi padaryti viską, kad tyrimas eitų į priekį kuo sparčiau, į visus klausimus atsakiau atvirai ir nuoširdžiai“, – tvirtino politikas. Nors su lrytas.lt G.Steponavičius bendravo mandagiai, buvo akivaizdu, kad po daugiau nei keturias valandas trukusio susitikimo jis jaučiasi pavargęs.

Skubėdamas iš prokuratūros pastato politikas užsiminė, jog po šių nelengvų metų jis neabejojantis, kad šios istorijos pabaiga bus jam pozityvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.