Po žmogžudystės Kaune iškilo klausimas: kiek veikia nusikalstamų grupuočių?

Po garsaus sportininko 34 metų Remigijaus Morkevičiaus nužudymo Kaune, Baltų prospekte, sujudo ir Vidaus reikalų ministerija. Jie rengia posėdį ministerijoje ir ruošiasi artimiausiu metu nagrinėti susidariusią situaciją. Tai paaiškėjo per Vyriausybės valandą Seime.

Klausiama vidaus reikalų ministro: kiek Lietuvoje veikia nusikalstamų grupuočių?<br>Montažas
Klausiama vidaus reikalų ministro: kiek Lietuvoje veikia nusikalstamų grupuočių?<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 4:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:12 PM

Ketvirtadienio popietę Seimo nariai išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Kaune, kai buvo nušautas žinomas sportininkas.

Seimo narys Gintaras Vaičekauskas teigė, kad nepriklausomos Lietuvos istorijoje buvo vidaus reikalų ministrų, kurie sakė, kad Lietuvoje nėra organizuoto nusikalstamumo, bet Klaipėdoje tuomet nušaudavo žmogų ar susprogdindavo automobilį su žmonėmis.

Jis klausė naujojo vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno, kiek Lietuvoje yra nusikalstamų organizuotų grupuočių ir kaip jos veikia šiuo metu.

„Negalėčiau dabar atskleisti tokios informacijos. Tai yra slapta informacija. Šiuo klausimu rengiamas posėdis ministerijoje. Bus pateikta visa informacija, ką vis dėlto žino Policijos departmentas ir kitos institucijos.

O posėdyje svarstyti viešai apie nusikalstamų organizuotų grupuočių veiklą nėra galimybių. Prašau klausti apie įstatymų nuostatas ar ką nors kita“, – atkirto ministras.

R.Morkevičius buvo nušautas trečiadienio vakarą išlipęs iš savo automobilio, prie laiptinės durų. Šiuo metu Valstybinėje teismo medicinos tarnyboje vyksta kūno tyrimas, jame dalyvauja ne tik medicinos ekspertai, bet ir policija. Tyrimą planuojama baigti ketvirtadienį, po to kūnas turėtų būti perduotas artimiesiems.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Rolando Kiškio, iš viso kūne yra keliolika žaizdų.

Iš karto po įvykdytos žmogžudystės Lietuvos policija pranešė, kad generalinio komisaro Lino Pernavo sprendimu šios bylos tyrimą perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Tai ne pirmas atvejis per pastaruosius keletą metų: 2015-aisiais automobilyje prie namų Kaune nušautas Deimantas Bugavičius, kuris buvo siejamas su viena nusikalstamų šio miesto grupuočių. Dar anksčiau toks pat likimas, tiesa, Vilniuje, ištiko Igorį Tiomkiną, buvusį vieną „Vilniaus brigados“ vadeivų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?