Remigijaus Morkevičiaus mylimosios drama: liko su vaikais ir be pinigų

[[ge:lrytas:lrytas:278621]]

Pamatęs, į kokią sudėtingą ir sunkią padėtį pateko kaunietė R.Orvydaitė, M.Misiūnas nusprendė jai padėti.<br>Lrytas.lt montažas
Pamatęs, į kokią sudėtingą ir sunkią padėtį pateko kaunietė R.Orvydaitė, M.Misiūnas nusprendė jai padėti.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 7:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:11 PM

Žinomas kaunietis sportininkas ketvirtadienį aplankė Kauno Šilainių rajone gyvenančią R.Orvydaitę (30), trečiadienį nušauto 34 metų bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus mylimąją, likusią vieną su vaikais.

Moteris turi gimdyti trečią sūnų. Ji jau augina 7 metų sūnų Marką, kurio susilaukė su ankstesniu draugu, taip pat – pernai gimusį Perkūną. R. Morkevičiaus sūnui Mantui iš jo ankstesnių santykių – treji metai.

Pernai televizijos projekte „Šuolis“ laimėjęs 10 tūkst. eurų, R.Morkevičius tvirtino juos skirsiantis vaikams ir jų ateičiai. Būsimam sūnui iš laimėto prizo jis jau buvo nupirkęs būtiniausių daiktų, drabužėlių.

Anksčiau sportininkas užsidirbdavo iš kovų ringe, komercinių varžybų. Pragyvenimui jam užtekdavo. Jo draugai tikino, kad sportininkas nesimėgavo prabanga, gyveno paprastai.

Pamatęs, į kokią sudėtingą ir sunkią padėtį pateko kaunietė R.Orvydaitė, M.Misiūnas nusprendė jai padėti.

„Ji bus viena su trimis mažamečiais vaikais! Moteris liko be vyro ir pagalbininko – be rankų, kurios galbūt valgyti padarytų, sultis išspaustų, grindis išplautų.

Todėl kilo idėja, kad nors vaikams kažkaip reikėtų padėti. Aš paprašiau Raimondos, kad ji duotų savo sąskaitos numerį. Kaip kitaip dar galime padėti vaikams?“ – svarstė M.Misiūnas, socialiniame tinkle paskelbęs R.Orvydaitės banko sąskaitos numerį ir paprašęs draugų jai paaukoti pinigų.

Žinia ėmė greitai plisti, ja pasidalijo ir grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas.

Vėl sugrįžo į sporto klubą

M.Misiūnas gerai pažinojo Tailando ir bušido kovotoją 34 metų R.Morkevičių, kurio gyvenimas buvo nelengvas ir duobėtas. Kovotojas buvo teistas už žmonių sumušimą, o vaikystę praleido be tėvo. Kai paaugliui buvo trylika metų, neteko ir mamos.

„Remigijus buvo mano mokinys ir auklėtinis, aš jį nuo 12 metų užauginau. Jo karjera sporte jau buvo pasibaigusi, pastaruosius dvejus metus jis jau nedalyvavo varžybose.

Tačiau neseniai Remigijus vėl panoro grįžti į sporto pasaulį, į ringą. Nors jo amžiaus sportininkai jau į pensiją eina. Paskutines tris savaites jis lankė treniruotes. Pradėjome vėl svajoti apie varžybas. Jis norėjo kovoti Japonijoje, kur anksčiau buvo vadinamas Kovojančiu dievu. Buvo vėl tas pats Remyga, užbraukęs brūkšnį skandalingai praeičiai“, – kalbėjo „Titano“ klubo prezidentas.

M.Misiūnas sportininkui sudarė treniruočių planą, stebėdavo jas.

R.Morkevičius griežtai laikėsi dienotvarkės, kasdien atvykdavo į treniruotes, buvo į jas pasinėręs visa galva. Jis vėl gyveno ramiai – tik namai ir treniruotės.

Prieš savaitę R.Morkevičius susirgo ir visą savaitę gydėsi namuose.

Trenerį ištiko šokas

Po ligos trečiadienį kovotojas vėl sugrįžo į sporto klubą.

„Trečiadienį jis atrodė linksmas, draugiškas kaip visada. Remigijus padėdavo jaunesniems sportininkams, negailėjo jiems patarimų. Iš klubo jis išėjo 19 val. 45 min., gražiai atsisveikinome. O nepraėjus nė valandai perskaičiau apie nelaimę“, – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo 53 metų M.Misiūnas.

M.Misiūnui sunku suvokti, kas galėjo paleisti daug šūvių į R.Morkevičių. Trenerį, kai apie tai išgirdo, ištiko šokas.

„Keista. Katalikiškas kraštas, artėja Kūčios, Kalėdos, visi šventiškai nusiteikę, rūpinasi dovanėlėmis vaikams. Kokios turėtų būti priežastys, kad atimtum gyvybę tokiu metu? Baisi tragedija ir tiems, kurie Remigijų pažinojo, ir tiems, kurie nepažinojo. Matant, kas vyksta Lietuvoje ir visame pasaulyje, kyla minčių, gal pasaulio pabaiga artėja? Nebeliko nieko šventa.“

Gaujoms nebeliko autoritetų

Manoma, kad žudikas R.Morkevičiaus tykojo automobilyje prie daugiabučio. Vos sportininkas išlipo iš visureigio, jį pasivijo kulkos.

Į žudiko paieškas mestos didelės kriminalinės policijos pajėgos.

Praeityje apie gaujų karus daug žinoję buvę teisėsaugos pareigūnai portalui lrytas.lt sakė, kad dabartiniai banditai kitokie.

„Jie išeina iš kalėjimų, po penkis susiburia ir nori atsigriebti už prarastą laiką. Jiems nėra jokių autoritetų – prieš vamzdį visi lygūs.

Dabartinės gaujos nori greitai daug užsidirbti, dažnai užsiima kvaišalų, cigarečių, vogtų mašinų iš užsienio kontrabanda. Jei toks krovinys ant sienos sulaikomas ir konfiskuojamas, tada gaujos aiškinasi santykius, kas kam skolingas.

Pažinojau Remigijų kaip gerą kovotoją, negaliu apie jį pasakyti nieko bloga. Jis mane gerbė. Versijų dėl jo nužudymo gali būti įvairių. Bet kartais gilinamasi į sudėtingus dalykus, o iš tiesų priežastis būna paprasta.

Gal jis buvo kam nors skolingas, galbūt – jam kas nors, o gal anksčiau kokiam bare ne taip į ką nors pažiūrėjo ar kieno nors merginą įžeidė“, – portalui lrytas.lt kalbėjo buvęs Kauno pareigūnas, o dabar verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.