Remigijaus Morkevičiaus šeima prašo vietoj gėlių paaukoti pinigų

Kulkų pakirstas bušido meistras Remigijus Morkevičius bus pašarvotas antradienį, gruodžio 27 dieną, laidojimo namuose Šilainiuose. Urna su nužudyto sportininko palaikais bus pastatyta 12 valandą. Su velioniu atsisveikins tik šeima ir artimieji. Visuomenė pagerbti žuvusįjį galės Kauno Šv. Dvasios (Šilainių) bažnyčioje 12 val.45 min. Čia bus aukojamos šv.Mišios.

R.Morkevičiaus žūties vietoje buvo uždegtos žvakės.<br>G.Bitvinskko nuotr.
R.Morkevičiaus žūties vietoje buvo uždegtos žvakės.<br>G.Bitvinskko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 2:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:45 PM

Artimieji prašo vietoj gėlių paremti šeimą pinigine auka. R.Morkevičius turėtų būti laidojamas trečiadienį.

Gruodžio 23 dieną R.Morkevičiaus gyvenimo draugė Raimonda Orvydaitė savo paskyroje „Facebook“ parašė žodžius: „Meile mano, grįžk namo“.

Pora augino tris vaikus, Raimonda laukiasi ketvirto.

Neatmetama, kad trečiadienį vakare Šilainiuose nužudyto bušido meistro kūnas artimiesiems vėlai buvo perduotas todėl, kad užtruko ekspertizė. Skrodimą atlikę ir kūną tyrę medikai „Lietuvos ryto“ dienraščiui ir portalui lrytas.lt sakė susidūrę su itin sudėtingu atveju.

Nustatyta, kad šauta į R.Morkevičių iš priekio, tačiau sužalojimai tokie sudėtingi, kad neaišku, kiek iš viso buvo paleista kulkų, kokios jos – gamyklinės ar savadarbės.

„Yra daug neaiškumų. Kažkokia mistika“, – portalo lrytas.lt žurnalistui konfidencialiai pasakė vienas medikų.

Atlikus pirminę ekspertizę trečiadienį buvo aptikti trys kiauryminiai sužalojimai, greičiausiai sukėlę mirtį. Kulkos įsmigo R.Morkevičiui į kaklą ir krūtinę.

Tačiau yra ir daugiau žaizdų. Manoma, jog tai – rikošeto pasekmė. Ekspertai vakar kūne neaptiko kulkų, tačiau neatmetama, kad jas pavys ištraukti šiandien. Jos gali būti labai giliai įstrigusios. Skaičiuojama, kad į R.Morkevičių buvo paleisti maždaug septyni šūviai, bet žaizdų gerokai daugiau, nes beveik visos jos – kiauryminės. Labai panašus ir kito nusikaltimo – kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymo (nušautas praėjusių metų lapkritį – red.) braižas.

Nustatyta, kad į D.Bugavičių šaudė du žudikai – kaip teigė ekspertai, kulkos skriejo iš „skirtingų kampų“. Tačiau tiriant nužudytojo kūną, sužalojimų pobūdį ir mechanizmą susidarė įspūdis, kad šaudė vienas žmogus.

  R.Morkevičiaus nužudymui tirti pasitelktos gausios policijos pajėgos. Tiriamos įvairios versijos – kad sportininkas buvo nužudytas dėl skolų, keršto. Neatmetama, jog bušido meistras galėjo būti įtrauktas į Kauno organizuotų nusikaltėlių gaujų tarpusavio konfliktus. Gali būti, kad ši žmogžudystė galėjo būti susijusi su vieno iš „Agurkinių“ gaujos nario, D.Bugavičiaus, nužudymu praėjusių metų lapkritį. D.Bugavičius buvo nužudytas, įtariama, dėl nesėkmingo mėginimo įvykdyti perversmą Pravieniškių kolonijoje. Tuo metu jis ten kalėjo ir norėjo nuversti kalinių lyderį Aidą, pravarde Kupčia. Kai D.Bugavičius išėjo į laisvę, jam galėjo būti keršijama. Neatmetama, kad šioje istorijoje savo pėdsaką palikęs ir R.Morkevičius. R.Morkevičius buvo teistas už chuliganizmą ir tyčinį kūno sužalojimą. Jis buvo užpuolęs ir sumušęs merginą bei užsienietį turistą. Po šių įvykių sportininkas viešai pareiškė keisiantis gyvenimo būdą, atsisakysiantis alkoholio, nes būtent jo pavartojus jam aptemsta protas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.