Aplinkos ministras apie nuotekas Vilniuje: „Tai didžiausia pastarųjų metų nelaimė“

Po nelaimės statybvietėje ir smegduobės į Nerį plūstančios nuotekos sukėlė ant kojų visas sostinės tarnybas ir miesto valdininkus. Nors nutraukti magistraliniai nuotekų vamzdžiai sostinės Upės gatvėje sutvarkyti šeštadienį ir nuotekos į Nerį nebeplūsta, ekstremali situacija kol kas nebus atšaukiama.

Penktadienį atsivėrusi smegduobė sukėlė daug rūpesčių.<br>T.Bauro nuotr.
Penktadienį atsivėrusi smegduobė sukėlė daug rūpesčių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 8:19 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:41 PM

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas apie avariją Vilniuje sakė: „Tai bene didžiausia pastarųjų metų ekologinė nelaimė, kai vos ne pusė miesto nuotekų buvo nukreipta į Neries upę. Šiandien dar rinksimės, vertinsime, kas buvo padaryta. Šiandien bus gauti cheminių tyrimų duomenys, o ketvirtadienį tikimės gauti deguonies tyrimo duomenis. Preliminariais duomenimis, buvo palankios gamtinės sąlygos, kad poveikis būtų sumažintas.

Anot ministro, palankus veiksnys buvo tai, kad Neries vanduo buvo pakilęs ir orai šiek tiek vėsesni. K.Navicko teigimu, ši avarija galėjo turėti neigiamos įtakos upėje besiveisiančių žuvų populiacijai.

„Ačiū dievui, žuvų, plaukiančių pilvais į viršų, nebuvo“, – sakė ministras ir pridūrė, kad nelaimės priežastys bus itin kruopščiai tiriamos. Anot jo, tiriamos dvi versijos.

Į klausimą, ar teisingai pasielgė sostinės meras Remigijus Šimašius nenutraukdamas vandens tiekimo, K. Navickas sakė: „Aplinkai tai būtų tam tikras poveikio užkardymas, bet įsivaizduokite, kaip tai būtų paveikę gyventojus. Įsivaizduokite penkių asmenų šeimą, kuri Vilniuje ieško krūmų, kur galėtų atlikti gamtinius reikalus. Visos tarnybos dirbo idealiai ir rezultatas, kurį mačiau, teikia vilčių. Tai puikus pavyzdys, kai nebuvo ilgai aiškinamasi, kas už ką atsakingas, o imtasi priemonių“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.