Nušauto Remigijaus Morkevičiaus urną norima palaidoti šalia nusipelniusių žmonių

Praėjusią savaitę nušauto garsaus sportininko, su mafija sieto 34 metų Remigijaus Morkevičiaus draugai ir artimieji norėtų, kad urna su jo pelenais būtų palaidota prestižinėse Kauno Petrašiūnų kapinėse, greta žymių šalies menininkų, politikų, mokslo ir kultūros veikėjų kapaviečių.

Atsisveikinimo su R.Morkevičiumi ceremonija Kaune įvyko antradienį, tačiau tai nebuvo laidotuvės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Atsisveikinimo su R.Morkevičiumi ceremonija Kaune įvyko antradienį, tačiau tai nebuvo laidotuvės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 6:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:15 PM

Petrašiūnų kapinėse amžinojo poilsio atgulė tarpukario Lietuvos generolas Stasys Raštikis, kunigas Ričardas Mikutavičius, poetas Bernardas Brazdžionis, dailininkas Antanas Žmuidzinavičius, daugelis kitų iškilių asmenybių.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, gruodžio 21 dieną nužudyto pasaulio bušido čempiono R.Morkevičiaus artimųjų ratas pageidauja, kad po kremavimo urna būtų palaidota Petrašiūnuose, skiriant žemės plotą kapavietei.

Tokiu atveju R.Morkevičius taptų antru prieštaringai vertinamu, su nusikalstamu pasauliu sietu kauniečiu, kurio atminimas būtų įamžintas šiose kapinėse. Pirmasis – R.Morkevičiaus bendravardis, buvęs Bokso federacijos prezidentas Remigijus Daškevičius, 2001 metų lapkritį nušautas Vilniuje.

Atsisveikinimo su R.Morkevičiumi ceremonija Kaune įvyko antradienį, tačiau tai nebuvo laidotuvės. Urna iš šarvojimo salės buvo pernešta į bažnyčią, o po mišių pristatyta į sportininko draugės Raimondos Orvydaitės namus, esančius Kauno Šilainių rajone.

Artimas R.Morkevičiaus bičiulis Rytų kovos menų sporto klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas tvirtino, kad sprendimas, kur turėtų būti palaidota urna, bus priimtas R.Orvydaitei pagimdžius antrą jos ir R.Morkevičiaus vaiką. Pasaulį jis turėtų išvysti po savaitės.

Po gimdymo Rytų kovos menų Lietuvos muai tai sąjungos vadovai, R.Morkevičiaus draugai ir giminaičiai svarstys, ar kreiptis į savivaldybę dėl leidimo laidoti Tailando bokso ir bušido žvaigždę prestižinėse kapinėse.

M.Misiūno nuomone, R.Morkevičius tikrai būtų vertas tokio pagerbimo, nes jo sporto laimėjimai garsina Lietuvą visame pasaulyje.

Vis dėlto lemiamą žodį tars R.Orvydaitė, šiuo metu savo bute laikanti urną su jo pelenais.

R.Morkevičius buvo nužudytas gruodžio 21-osios vakarą prie savo namų Baltų prospekte, grįžtantis iš treniruotės. Į jį buvo paleista šūvių serija. Nusikaltimas kol kas neatskleistas.

Vyras buvo siejamas su Kauno „Kamuolinių“ gauja. Pareigūnai tiria kelias svarbiausias versijas: skolos, kerštas, nesutarimai dėl įtakos šešėliniame pasaulyje.

Manoma, kad R.Morkevičiaus nužudymas gali būti susijęs su kitu didelį atgarsį sukėlusiu nusikaltimu – muzikos grupės „Naujos pupytės“ narės Vitos Jakutienės meilužio Deimanto Bugavičiaus nužudymu praėjusių metų lapkritį. D.Bugavičius buvo vienas „Agurkinių“ gaujos lyderių.

„Agurkiniai“ ir „Kamuoliniai“ tarpusavyje nuolat kariauja dėl dominavimo Kauno nusikaltėlių pasaulyje.

R.Morkevičių išgarsino ne tik sporto laimėjimai, bet ir brutalūs išpuoliai Kauno gatvėse: būdamas neblaivus jis žiauriai sumušė du niekuo dėtus praeivius, merginą ir turistą iš Didžiosios Britanijos, be to, buvo baustas už vagystę Olandijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.