Vilnietė supyko: „Kam reikia autobusų grafiko, jei jo nesilaikoma“

Nors Vilniaus viešasis transportas anaiptol nėra pigus, sostinės gyventojai neretai skundžiasi šių paslaugų kokybe. Vilniečius piktina ne tik tai, kad kartais į autobusus dėl keleivių gausos apskritai neįmanoma įlipti, bet ir nuolatinis vėlavimas, tvarkaraščių nesilaikymas.

Vilnietę papiktino tvarkaraščio nesilaikantys autobusai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Vilnietę papiktino tvarkaraščio nesilaikantys autobusai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 1:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:01 PM

Į redakciją kreipusis skaitytoja pasakojo, kad vos ne kasdien tenka lūkuriuoti viešojo transporto stotelėje miesto centre, mat iš Gurių į Šiaurės miestelį vykstantis autobusas nuolat vėluoja po dešimt ir daugiau minučių. Anot skaitytojos, pavyzdžiui, autobusas, kuris Arkikatedros stotelėje gruodžio 21 d. turėjo būti 17 val. 21 min., atvyko tik 17 val. 34 min.

„Tai kam tada kabo tas grafikas, jei autobusas vis tiek niekuomet neatvyksta laiku, o būrys žmonių tiesiog gaišta savo laiką, šąla stotelėje“, – rašė skaitytoja.

Vėluoja ne kasdien?

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento Projektų valdymo skyriaus plėtros projektų vadovas Antonas Nikitinas komentuodamas situaciją sakė: „Apgailestaujame, kad tądien, kai skaitytoja važiavo, 33 autobusas iš tiesų atvyko 11 minučių vėliau dėl spūsties B.Radvilaitės bei Šventaragio gatvėse. Čia kartais skirtingu dienos metu susidaro spūstys dėl vykstančios kalėdinės mugės, tačiau šios spūstys nėra sistemiškos ar tendencingos, kad būtų galima pritaikyti tvarkaraštį, pavyzdžiui, gruodžio 19 ar 22 dienomis tas pats autobusas atvyko laiku.“

Pasak A.Nikitino, keleiviai, laukdami transporto, gali pasitikrinti viešojo transporto eismą realiu laiku stotelėse esančiose švieslentėse ar švieslentėje telefone (m.stops.lt) arba nuskenavę QR kodą stotelėje esančiame tvarkaraštyje. Esant prastesnėms oro sąlygoms ar mieste vykstant kokiems nors renginiams, rekomenduojama keliones planuoti su laiko atsarga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.