Kauniečių sprendimas: kalėdinė eglė miestą puoš ilgiau

Svarstant, kada nupuošti pagrindinę Kauno miesto eglę, sprendimo teisė buvo atiduota į kauniečių rankas. Socialiniame tinkle „Facebook“ surengtoje apklausoje daugiausiai pasisakiusiųjų buvo už tai, jog tiek eglutė, tiek visos šventinės instaliacijos miestą puoštų iki sausio 31 dienos.

Kauniečiai eglute džiaugsis iki sausio pabaigos.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai eglute džiaugsis iki sausio pabaigos.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2017, 12:05 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:16 PM

„Šventiniai papuošimai yra skirti miestiečiams, todėl pagalvojome – kodėl gi jiems patiems nenusprendus, kada nupuošti eglutę ir nuimti šventinius papuošimus“, – pasakojo vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno miesto savivaldybė oficialiame savo feisbuko puslapyje ketvirtadienį paskelbė apklausą. Penktadienį ryte buvo užfiksuoti galutiniai apklausos rezultatai. Kauniečiai Kalėdų eglute bei kalėdiniais miesto papuošimais galės džiaugtis iki sausio 31 dienos.

Rotušės aikštėje stovinčios 16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta konstrukcija, kuri iš lėto sukasi, leisdama ant jos saugiai užlipti ir nulipti.

Vaikams įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji gali įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat įrengti ant besisukančios platformos. Ratu eglutės karuselė apsisuka per maždaug 20 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.