Milijonierių Borisovų šeima skiriasi, o baisiausia – ūkvedžiui

Žinomo verslininko Jurijaus Borisovo žmonai Irinai pinigus iš banko krepšiais vežiojęs kaunietis Anatolijus Burluckis neteko žado sužinojęs, kad moteris teisme reikalauja grąžinti 2,2 mln. eurų.

Sutuoktinių J. ir I.Borisovų skyrybos skaudžiai smogė ir jų ilgamečiam ūkvedžiui. Jis priverstas varstyti teismų duris.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Sutuoktinių J. ir I.Borisovų skyrybos skaudžiai smogė ir jų ilgamečiam ūkvedžiui. Jis priverstas varstyti teismų duris.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Sutuoktinių J. ir I.Borisovų skyrybos skaudžiai smogė ir jų ilgamečiam ūkvedžiui. Jis priverstas varstyti teismų duris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sutuoktinių J. ir I.Borisovų skyrybos skaudžiai smogė ir jų ilgamečiam ūkvedžiui. Jis priverstas varstyti teismų duris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ketvirtadienį teisme kaunietis A.Burluckis pasakojo, kad iš banko paimtus pinigus visada atiduodavo I.Borisovai.
Ketvirtadienį teisme kaunietis A.Burluckis pasakojo, kad iš banko paimtus pinigus visada atiduodavo I.Borisovai.
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Karaliūnas, Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 6, 2017, 5:25 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:02 PM

Kaune gyvenantis 61-erių A.Burluckis apie 20 metų kaip ūkvedys talkino Borisovų šeimai ir buvo pelnęs visišką jų pasitikėjimą.

Oficialiai šis vyras buvo įdarbintas J.Borisovui priklausančios sraigtasparnių remonto įmonės „Aviabaltika“ ir su ja susijusios nekilnojamojo turto bendrovės „Geovika“ vairuotoju.

Nesklandumai prasidėjo tuomet, kai Borisovų santuoka prieš kelerius metus ėmė byrėti.

A.Burluckio advokatas mano, kad I.Borisova buvusį pagalbininką apkaltino pasisavinus įspūdingą pinigų sumą ne norėdama pasipelnyti, o turėdama visai kitokių tikslų.

Moteriai esą labiau rūpi sutvirtinti savo pozicijas dalijantis milžiniškos vertės šeimos turtą, todėl šiam procesui norima kuo geriau pasiruošti renkant informaciją.

Prašo priteisti skolą

Atrodo, kad I.Borisova visiškai pasitikėjo A.Burluckiu, nes 2012 metų vasario 21 dieną išdavė įgaliojimą imti grynuosius pinigus iš jos sąskaitos SEB banke. Pinigai esą turėjo būti naudojami ūkio reikmėms.

Pinigų į sąskaitą dažniausiai pervesdavo J.Borisovas, joje taip pat atsidurdavo moteriai skirti dividendai.

Garsaus verslininko žmonos sąskaitoje buvo įspūdingos pinigų sumos, nes vien A.Burluckis per 46 kartus iš jos paėmė 2,2 mln. eurų.

Kai I.Borisovos ir jos sutuoktinio santykiai pašlijo, moteris 2013-ųjų rugsėjį atšaukė įgaliojimą.

Negana to – I.Borisova apkaltino ūkvedį pasisavinus pinigus ir kreipėsi į prokuratūrą, tačiau pradėti ikiteisminį tyrimą buvo atsisakyta.

Tuomet I.Borisova pateikė ieškinį Kauno apygardos teismui dėl skolos priteisimo.

Nenorėjo tyrinėti skaičių

Pati I.Borisova vakar į teismo posėdį neatvyko, o jos advokatai negalėjo tiksliai paaiškinti, kodėl moteris pusantrų metų visiškai nesidomėjo, kas dedasi jos banko sąskaitoje.

Dėl šios aplinkybės ir kitų neatsakytų klausimų teismas nurodė I.Borisovai dalyvauti kovą vyksiančiame teismo posėdyje.

„Ieškovė prašo grąžinti pinigus arba pateikti dokumentus, kam jie buvo naudojami“, – kalbėjo I.Borisovos advokatas Rytis Martinkėnas.

A.Burluckio advokatas Raimundas Lideika kitose su I.Borisova susijusiose bylose tikino aptikęs duomenų, kad ji mokėjo už paslaugas statybos įmonėms ir tai galėjo būti daroma A.Burluckio banke išgrynintais pinigais.

Pasak teisininko, I.Borisovos reikalavimas, kad A.Burluckis grąžintų 2,2 mln. eurų, prieštarauja jos teiginiams kitose bylose.

R.Lideika netgi siūlė sustabdyti šios bylos nagrinėjimą, tačiau teismas prašymą atmetė.

Paaiškino, kaip vežė pinigus

A.Burluckis posėdžio metu papasakojo, kaip važiuodavo į banką pinigų ir kur juos padėdavo.

Pasak kauniečio, atvežti pinigų jį visada siųsdavo I.Borisova, kuri pati telefonu susisiekdavo su asmenine vadybininke SEB banke Vilniuje. A.Burluckį lydėdavo apsaugininkas, jis laukdavo automobilyje.

„Važiuodamas net nežinodavau, kokią pinigų sumą reikės paimti. Kartais Irina atsiųsdavo žinutę, kartais paimdavau tiek, kiek ji sutardavo su vadybininke“, – pasakojo vyras.

Atvykęs į Borisovų namus jis visus pinigus esą atiduodavo I.Borisovai, o ji vėliau jau duodavo pavedimus ūkvedžiui atsiskaityti už įvairias prekes ir paslaugas.

A.Burluckis kartais pirkdavo net maisto produktus. Jam įstrigo kelios išvykos į Vilniaus senamiestyje veikiantį antikvariatą, kuriame moteris rinkdavosi brangius daiktus.

Kaunietis prisiminė perdavęs pinigų ir I.Borisovos broliui.

Ataskaitas surijo ugnis

Nors milijonieriaus žmona nereikalaudavo jokių ataskaitų, A.Burluckis kiekvieną mėnesį sudarydavo išlaidų sąrašą ir jį pateikdavo I.Borisovai.

Pasak kauniečio, kai sutuoktinių santykiai pašlijo, I.Borisova sudegino ne tik šias ataskaitas, bet ir daugybę kitų dokumentų.

Moteris su ūkvedžiu visada elgėsi ir kalbėjo labai pagarbiai, tad jam net nekilo minčių daryti kokių nors dokumentų kopijas, todėl žinia apie reikalavimą sumokėti milžinišką pinigų sumą pribloškė kaunietį.

Tik vėliau jis kitaip įvertino ir I.Borisovos perspėjimą, kai moteris jau buvo pradėjusi skyrybų procesą.

„Dabar aš jums visiems atkeršysiu“, – I.Borisovos neva ištartus žodžius teisme citavo A.Burluckis.

Gali būti, kad I.Borisova net įtarė jį susitarus su J.Borisovu kuo labiau ištuštinti moters sąskaitą. Skyrybų proceso metu tai gali būti vertinama kaip moters asmeninės išlaidos.

Ar pats A.Burluckis per tuos metus smarkiai praturtėjo?

„Štai nusipirkau naują megztinį“, – teismo posėdžio metu rodydamas drabužį juokėsi kaunietis. Jis taip pat pranešė turintis vieno kambario butą Kaune ir sodo namelį Jonavos rajone.

Tikisi J.Borisovo pagalbos

A.Burluckis pasakojo gerai pažįstantis bendrovės „Aviabaltika“ savininką J.Borisovą, tačiau seniai jo nematė.

Prieštaringai vertinamas verslininkas šiuo metu beveik visą laiką gyvena Rusijoje.

Ar J.Borisovas žino apie žmonos reikalavimą, kad ūkvedys sumokėtų milžinišką pinigų sumą?

„Turbūt žino ir net viliuosi, kad jis manęs nepaliktų bėdoje“, – svarstė A.Burluckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.