Astos Baukutės akibrokštas – pagrindinės Rusijos žiniasklaidos akiratyje

Kai LRT laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi aktorė Asta Baukutė pademonstavo nacių režimą vaizduojantį gestą ir šūktelėjo „Žydas, žydas, kodėl nesakai, kad žydas!“, vaizdo įrašas ir stop kadras apkeliavo bene visas Rusijos žiniasklaidos priemones.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ pabrėžė, kad nacių pasisveikinimo gestas buvo parodytas per Lietuvos valstybinę televiziją.<br>lrytas.lt montažas
Naujienų agentūra „RIA Novosti“ pabrėžė, kad nacių pasisveikinimo gestas buvo parodytas per Lietuvos valstybinę televiziją.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2017, 1:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:56 PM

Štai naujienų agentūra „RIA Novosti“ pabrėžė, kad nacių pasisveikinimo gestas buvo parodytas per Lietuvos valstybinę televiziją.

Šios agentūros interneto portale straipsnis apie A.Baukutę sekmadienį sulaukė net 175 komentarų, kuriuose buvo pilamas purvas ant Lietuvos.

Tuo tarpu portalas news.ru pastebėjo, kad į tokius laidos dalyvės veiksmus „Atspėk dainą“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Beata Tiškevič net nesureagavo. Jie esą buvo tikri, kad montuojant laidą šie kadrai bus iškirpti.

Apie skandalą Lietuvoje skelbė ir naujienų agentūra TASS.

Portalas rbc.ru citavo LRT generalinio direktoriaus pavaduotoją Rimvydą Paleckį, kuris po laidos teko sakyti, kad tai niekaip nesusiję su vertybėmis, kurias skatina LRT. R.Paleckis prisipažino buvęs sukrėstas, kai eteryje pamatė laidos įrašą. Rusų žiniasklaida paminėjo, kad LRT laida „Atspėk dainą“ buvo uždaryta.

Portalas topnews.ru skelbia laidos įrašą, kuris plinta socialiniuose tinkluose. „Komsomolskaja pravda“ portalas, skelbdamas įrašą, taip pat nurodo, kad A.Baukutė yra ne tik aktorė, bet ir visuomenės veikėja.

Taip pat Rusijos žiniasklaida pabrėžia, kad Lietuvoje šiuo metu sustabdytas kai kurių rusiškų televizijų transliavimas dėl neapykantos kurstymo ir propagandinio karo.

Skandalas kilo po to, kai laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi A.Baukutė, atspėjusi Simono Donskovo dainą, ėmė džiūgauti demonstruodama nacių pasveikinimą. Atsisėdusi į kėdę ji, rodydama į varžovų komandą, šaukė: „Žydas, žydas...“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.