Linas Linkevičius dėkoja tarptautinei bendruomenei už paramą Sausio 13-ąją

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Laisvės gynėjų dienos išvakarėse dėkoja užsienio šalių visuomenėms, 1991 metų sausio 13-ąją reiškusioms paramą Lietuvai ir protestavusioms prieš sovietų agresiją.

L.Linkevičius sausio 12 dieną susitiks su Užsienio reikalų ministerijoje dirbančiais Laisvės gynėjais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Linkevičius sausio 12 dieną susitiks su Užsienio reikalų ministerijoje dirbančiais Laisvės gynėjais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 8:22 AM

„Vis dar pamename tą dieną, prisimename laisvės kainą ir, kad nuolat turime už ją kovoti. Vertiname tuos, kurie buvo kartu su mumis ir padėjo Lietuvai – tos demokratinės jėgos iš Rusijos ir Šiaurės šalių, Gruzijos, Ukrainos ir kitų valstybių. Žinome laisvės kainą ir kviečiame padėti tiems, kurie už laisvę kovoja šiandien“, – sako ministras.

L.Linkevičius sausio 12 dieną susitiks su Užsienio reikalų ministerijoje dirbančiais Laisvės gynėjais. Sausio 13-ąją ministras dalyvaus iškilmingame Laisvės gynėjų dienos minėjime Seime, Vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje.

URM darbuotojai Sausio 13-ąją 8 val. dalyvaus kasmetinėje pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“ – languose bus uždegtos atminimo žvakutės žuvusiems už Lietuvos Laisvę prieš 26-erius metus. Prie akcijos tradiciškai prisijungs ir Lietuvos diplomatinės atstovybės užsienyje. Ministerijoje taip pat veikia Romualdo Požerskio fotografijų paroda, kurioje eksponuojamos nuotraukos iš albumo „Lietuva 1988–1993“.

Laisvės gynėjų diena minima ir Lietuvos diplomatinėse atstovybėse užsienyje. Atstovybės Briuselyje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje, Švedijoje, Vokietijoje ir Niujorke kartu su lietuvių bendruomenėmis organizuoja tradicinį bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“. Lietuvos diplomatinės atstovybės Austrijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Sankt Peterburge ir Suomijoje kvies į dokumentinių kino filmų, pasakojančių apie tragiškus Sausio 13-osios įvykius, peržiūras. Čekijoje, Estijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Seinuose vyks parodų atidarymai, konferencijos ir kiti renginiai, skirti Laisvės gynėjų dienai minėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.