Gabrielius Landsbergis prabilo apie premjero savigarbą

Tėvynės Sąjungos lyderis Gabrielius Landsbergis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ pasakojo, kad praėjusį vakarą praleido prie atminimo laužų. „Džiugina, kad ateina vis daugiau žmonių, akivaizdu, kad mūsų istorija yra gyva. Prie laužų skambantys pasakojimai įgauna naują prasmę“, – teigė jis.

G.Landsbergis negailėjo kritikos S.Skverneliui.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Landsbergis negailėjo kritikos S.Skverneliui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 7:37 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 7:42 AM

„Istorijos suvokimas yra ypatingai svarbus, tai pasitikrinau su savo vaikais, kalbėdamas apie žuvusių didvyrių amžių. Mano sūnui 16-ka metų, o vienam iš žuvusių buvo 17-ka metų. Tuomet paklausus, ar jūs eitumėte ginti savo šalies, veidai pasikeičia. Laužą gali susikurti ir kažkur prie ežero, bet mus vienija bendrumo jausmas, žmonių niekas nevaro, bet nauja karta, kurie vadina save patriotais neabejotinai gintų Lietuvą“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Esame pavojingoje situacijoje su emigracija, augančia nelygybe, bet šiandien aš ypač laukiu atsakymo, kur Lietuva eis toliau“, – teigė jis ir pridūrė, kad Seime verdančios diskusijos apie Seimo narių skaičiaus mažinimą, yra precendento neturintis siūlymas.

„Mažindami Seimo narių skaičių dėl emigracijos, mes pareiškiame, kad iš Lietuvos išvykę žmonės – neatstovaujami. Tai neteisinga. Tai populizmas bandymas susirankioti populiarumo taškus“, – apie valdančiųjų ketinimus mažinti Seimo narių skaičių sakė pašnekovas.

Paklaustas apie įtampą, kuri pastebima tarp valdančiųjų ir opozicijos bei valdančiųjų mestus kaltinimus, kad neva opozicija mėgina įskelti konfliktą tarp jų ir prezidentės, G.Landsbergis kalbėjo: „Opozicija turi keletą esminių darbų, o vienas jų – vertinti valdančiuosius ir teikti pasiūlymus. Valdantieji daugiau šaukia, kad leistume jiems dirbti, nei imasi darbų. Matau ir premjero savigarbos klausimą: jis mano, kad prezidentė turi sėdėti prie Vyriausybės stalo ir teikti idėjas? Kur premjero idėjos?“, – ironizavo jis.

Anot jo, dabartinė valdžia nelabai žino, kuriuo keliu bus einama: „Esu matęs kaip vyksta tas procesas, kai neturima valios. Ateinama pas kokį septintą patarėją ir klausiama, ar šis turi idėjų, tas jas surašo, galiausiai šis sąrašas patenka pas ministrą ir nutariama, kad čia viskas gerai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.