Ramūno Karbauskio numylėtinė Greta Kildišienė turi skandalingų paslapčių

Netrukus į Niujorką vyksianti Greta Kildišienė į darbą Seime atrieda Agrokoncernui priklausančia mašina. Bet mezgėjai iš Panevėžio iki pažinties su „valstiečių“ vedliu Ramūnu Karbauskiu ne taip gerai sekėsi. Gal dėl to ji daug ką linkusi nuslėpti.

R.Karbauskis ir G.Kildišienė dalyvauja tų pačių komitetų darbe.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis ir G.Kildišienė dalyvauja tų pačių komitetų darbe.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis ir G.Kildišienė (dešinėje) dalyvauja tų pačių komitetų darbe.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis ir G.Kildišienė (dešinėje) dalyvauja tų pačių komitetų darbe.<br>T.Bauro nuotr.
Agrokoncernui priklausantį „Range Rover“ G.Kildišienė stato Seimo kieme.
Agrokoncernui priklausantį „Range Rover“ G.Kildišienė stato Seimo kieme.
Niujorko viešbutyje jau užsakytas kambarys G.Kildišienei.
Niujorko viešbutyje jau užsakytas kambarys G.Kildišienei.
Internete pasklido nuotrauka, kurioje G.Kildišienė vilki nėrinių suknelę.
Internete pasklido nuotrauka, kurioje G.Kildišienė vilki nėrinių suknelę.
Paslaptingoji panevėžietė į Seimą pateko su „valstiečių“ banga.<br>T.Bauro nuotr.
Paslaptingoji panevėžietė į Seimą pateko su „valstiečių“ banga.<br>T.Bauro nuotr.
Paslaptingoji panevėžietė į Seimą pateko su „valstiečių“ banga.<br>T.Bauro nuotr.
Paslaptingoji panevėžietė į Seimą pateko su „valstiečių“ banga.<br>T.Bauro nuotr.
„Ji sunkiai gyveno, sėdėjo prie staklių ir mezgė“, – pasakojo M.Leliukas<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Ji sunkiai gyveno, sėdėjo prie staklių ir mezgė“, – pasakojo M.Leliukas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 14, 2017, 7:46 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:31 AM

Balintos kavos spalvos visureigis „Range Rover“ sausio 11-ąją stovėjo vidinėje Seimo rūmų aikštelėje Vilniuje, o vakarop pasuko Panevėžio link.

Panevėžiečiai daugybę kartų yra matę naujutėlį automobilį, priklausantį bendrovei Agrokoncernui. Šios įmonės savininkas yra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, parlamentaras R.Karbauskis. Tačiau prie „Range Rover“ vairo – ne jis.

Apie 40 tūkstančių eurų vertės visureigis, atriedėjęs į Panevėžį, pasuka prie daugiabučio, kuriame būstą nuomojasi 31 metų G.Kildišienė.

„Automobiliu „Range Rover“ važinėja tik G.Kildišienė, kuri labai netikėtai išgarsėjo. Graži moteris, bet ar etiška Seimo narei vairuoti automobilį, kuris priklauso koncernui?“ – krapštė galvą panevėžiečiai, kartu džiaugdamiesi kraštietės sėkme.

„Lietuvos ryto“ žurnalistei pavyko išsiaiškinti, kad politikė nėra pavyzdinga vairuotoja. Ji ne kartą bausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

2016-ųjų balandį Utenos rajone, vairuodama tą patį Agrokoncernui priklausantį „Range Rover“, panevėžietė įkliuvo už greičio viršijimą.

Tuometė europarlamentaro Bronio Ropės padėjėja, „Naisių vasaros“ projektų ir labdaros fondo „Švieskime vaikus“ ambasadorė turėjo mokėti baudą.

Administracinio teisės pažeidimo protokolai politikei buvo surašyti ir už tai, kad vairuodama kalbėjosi mobiliuoju telefonu, kad pastatė automobilį neleistinoje vietoje.

Naujokė – į Niujorką

Paslaptingoji panevėžietė į Seimą pateko su „valstiečių“ banga.

Seimo rūmuose ji nuolat šmėžuoja šalia R.Karbauskio. Jis jai patikėjo didžiausios Seimo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas.

Be to, G.Kildišienė yra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja.

Moteris užsimojo tapti dar ir Seimo Kultūros komiteto, Etikos ir procedūrų komisijos, Tarpparlamentinių ryšių su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis bei kitomis šalimis grupių nare, Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje pirmininko pavaduotoja.

Šią savaitę G.Kildišienė tapo ir Seime įkurtos Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdžio grupės nare.

Politikos naujokė vasario 12-ąją vyks į Niujorką dalyvauti Tarpparlamentinės Sąjungos rengiamuose klausymuose Jungtinėse Tautose.

Parlamentarei jau rezervuotas kambarys viešbutyje, įsikūrusiame 8-ajame aveniu. Iš jo pėsčiomis galima pasiekti pagrindines Niujorko įžymybes – Brodvėjaus teatrą, Centrinį parką, Rockefellerio centrą, Taimso aikštę.

Para viešbutyje kainuoja 178 eurus. G.Kildišienei numatyta išmokėti 198 eurus dienpinigių.

Visos komandiruotės išlaidos gali siekti 1600 eurų.

Į Seimą patekusios panevėžietės finansinė padėtis pagerėjo. Antai 2015 metais ji per visus metus deklaravo gavusi tik 4367 eurus pajamų, sumokėjusi 212 eurų gyventojų pajamų mokesčio. O Seime ji kas mėnesį uždirba 2766 eurus.

Pažintis užsimezgė žygyje

Nors G.Kildišienei skirtas butas Vilniuje, Seimo viešbutyje, į Panevėžį ji grįžta dažnai.

Namas, kuriame maždaug dvejus metus būstą už beveik 300 eurų per mėnesį nuomojasi parlamentarė, yra prestižinėje Panevėžio vietoje, prie Skaistakalnio parko.

Dviejų upių vagojamas seniausias miesto parkas mena laikus, kai čia vyko pagoniškos apeigos ir ugnį kūreno žynio prižiūrimos vaidilutės.

Pagonybei prijaučiantis R.Karbauskis per pastaruosius metus buvo dažnas svečias Panevėžyje. Tačiau 47 metų politikas, verslininkas ir blaivybės propaguotojas ten vykdavo ne šventų apeigų ugnies kurstyti.

„Kai G.Kildišienė ir R.Karbauskis susipažino, jos gyvenimas pasikeitė – išsinuomojo butą prestižinėje vietoje, nusipirko „Mercedes“, vyko ilsėtis į šiltuosius kraštus“, – pasakojo panevėžiečiai.

Lemtinga pažintis užsimezgė 2014 metų rudenį per pėsčiųjų žygį „Aukštaitijos kovų keliais“.

R.Karbauskis į žygį išėjo kartu su visu partijos Panevėžio skyriumi. Jį užkalbino naujokė G.Kildišienė, įstojusi į „valstiečių“ gretas vos prieš kelis mėnesius.

„Žygyje jie ilgai ėjo kalbėdamiesi, diskutuodami, o galiausiai nuo visų atsiskyrė. Jie kaip nuėjo tolyn, taip ir eina iki šiol“, – prisiminė žygio dalyviai.

R.Karbauskis ir partijos naujokė tada pėsčiomis įveikė 25 kilometrus.

2015 metų pradžioje G.Kildišienė dalyvavo savivaldybių rinkimuose, bet iš 15-osios vietos nukrito į 25-ąją. Į Panevėžio tarybą pateko keturi „valstiečiai“.

Iki tol gerai sutarę Panevėžio skyriaus nariai džiaugėsi sėkme. Jie ir toliau kartu rengdavo šventes, išvykas ir nė nenujautė, kad tuoj užslinks tamsūs debesys.

Vedlys liko kurčias

Netikėtai R.Karbauskio nemalonę užsitraukė verslininkas, Panevėžio miesto tarybos narys Mantas Leliukas. Partijos pirmininkui buvo pakuždėta, neva jaunas politikas yra praturtėjęs neskaidriai, bendrauja su nusikalstamo pasaulio atstovu.

„Visi įtarimai laužti iš piršto – nekilnojamojo turto verslą aš paveldėjau iš tėvo, tęsiu jo veiklą. O su tuo prieštaringu asmeniu esu susijęs tik tiek, kad jis įsikūręs toje pačioje gatvėje“, – tikino 36 metų M.Leliukas.

Tada visam Panevėžio skyriui buvo liepta atsiriboti nuo M.Leliuko. Tačiau dauguma narių, tarp jų ir buvusi Panevėžio merė, ekonomistė, dėstytoja Gema Umbrasienė, nepakluso R.Karbauskiui.

Ji manė, kad M.Leliukui pažerti įtarimai yra nelogiški, mat tuo metu, kai Panevėžyje siautė nusikaltėliai, jam buvo vos 13 metų.

Panevėžiečiai atkakliai prašė partijos pirmininko, kad atvyktų pasikalbėti su ilgamečiais bendražygiais, išklausytų jų nuomonę, tačiau jis liko kurčias.

„Skyrius bus išformuotas ir vėl sudaromas iš naujo, nes prieš rinkimus su M.Leliuku į partiją atėjo ir tokių žmonių, kurie net nežino, į kokį politinį junginį įstojo“, – rėžė R.Karbauskis.

2015 metų balandį Valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdyje nutarta nutraukti Panevėžio skyriaus veiklą.

Apie dešimt buvusių šio skyriaus narių, slapta nuo kitų 70, sukūrė naują skyrių. Jo vadove tapo Lina Kazokienė, o po poros mėnesių ją pakeitė G.Kildišienė.

Ji tapo ir europarlamentaro Bronio Ropės padėjėja. Šios pareigos prieš tai buvo patikėtos 58 metų ekonomistei G.Umbrasienei.

„Skyriaus pirmininkė, socialinių mokslų daktarė L.Kazokienė, daug prisidėjusi prie penkiolika metų sėkmingai veikusio senojo skyriaus suskaldymo, netikėtai buvo pakeista G.Kildišiene.

Tada tapo aišku, kad pastaroji bus pačioje politinės bangos viršūnėje ir likęs tik vienas klausimas – kokio aukščio banga pakils. Taip ir įvyko“, – „Lietuvos rytui“ aiškino G.Umbrasienė.

Apkaltino įkyriu dėmesiu

Panevėžiečiai jau tada ėmė spėlioti, kas sieja G.Kildišienę ir R.Karbauskį, kuris slepia šeimą.

Kalbas apie artimą draugystę su partijos vedliu neigusi panevėžietė dėl šmeižto kaltino buvusius partijos draugus.

„Žmonių yra įvairių – pavydžių, piktų ir taip toliau. Vienas tokių – neaišku kaip praturtėjęs M.Leliukas ir jį ginanti G.Umbrasienė.

Tai jie stengiasi šmeižti. Beje, M.Leliukas įkyriai rodė man dėmesį ir siūlė draugystę, tačiau nieko jam nepavyko, todėl ir keršija“, – kalbėjo G.Kildišienė.

Verslininkas M.Leliukas turi žmoną, kuri grožiu, ko gero, nenusileidžia G.Kildišienei. Panevėžietis tikino, kad nesimeilino R.Karbauskio globotinei, o ji pati ne kartą lindusi su prašymais – tai gerą mobiliojo ryšio planą suveikti, tai padėti mašiną turguje nusipirkti.

G.Kildišienė iš M.Leliuko nuomojosi 40 kvadratinių metrų patalpas, kuriose buvo pasistačiusi mezgimo stakles. Tame pačiame pastate prieš uždarymą buvo įsikūręs ir „valstiečių“ partijos skyrius.

„Aš ne kartą mačiau ją sėdinčią prie tų staklių ir mezgančią.

Ji sunkiai gyveno. O po pažinties su R.Karbauskiu atkuto – iš kažkur gavo pinigų mašinai, firminiams rankinukams. O kokią karjerą padarė, nors yra baigusi vos 12 klasių!“ – rėžė M.Leliukas.

Liovėsi gurkšnoti vyną

„Nelabai buvo populiarūs jos mezginiai. Man parodydavo megztinį, pasakydavo kainą, aš nupirkdavau. Prašydavo po kelis šimtus litų, kaip už autorinius darbus.

Siūlydavo rankdarbių ir kitiems pažįstamiems.

Greta padejuodavo, kad verčiasi sunkiai, o nuoma brangi, trūksta pinigų“, – pasakojo buvusi G.Kildišienės bičiulė.

Ji taip pat pastebėjo, kad po lemtingojo žygio draugė pasikeitė. Nuomojamame bute atsirado „Naisių vasaros“ įrašų. Anksčiau nevengdavusi su draugėmis pakelti taurės vyno, jauna moteris liovėsi vartoti alkoholį.

Po pažinties su R.Karbauskiu ji tapo paslaptinga, ėmė labai rūpintis išvaizda.

Kai viena draugė paklausė, iš kur Greta turi pinigų grožio procedūroms, ji neva atsakė, kad atnaujino nutrūkusią draugystę su vilniečiu verslininku, baro savininku.

„Lietuvos ryto“ žurnalistės paklaustas, ar dar draugauja su politike, verslininkas išliko paslaptingas: „Atsiprašau, bet tai susiję su mano asmeniniu gyvenimu.“

Erotiška fotosesija pliaže

Parlamentarės draugė puikiai pamena, kaip atvedė tuometinę bendradarbę G.Kildišienę į politikos vandenis.

Moterys susipažino dirbdamos įmonėje „Panevėžio specialusis autotransportas“. G.Kildišienei norėjosi daugiau veiklos, bičiulė ją nusivedė į Darbo partiją, o vėliau abi perbėgo pas „valstiečius“.

Personalo administratorės karjerą G.Kildišienei teko nutraukti. Jos sugebėjimais suabejoję įmonės „Panevėžio specialusis autotransportas“ vadovai nurodė atlikti tarnybinį patikrinimą.

Buvo nustatyta pažeidimų – neužregistruotos asmens kortelės, neatlikti įrašai apie sutarčių pakeitimus ir jos neteisingai registruojamos, nesurašyti aktai, nevykdoma apskaita, nesuregistruoti personalo dokumentai, neteisingai apskaičiuotos kompensacijos už atostogas.

Tada G.Kildišienė paprašė „valstiečių“ senbuvės užtarimo. Moteriai pagailo naujokės ir ji nuvyko pasikalbėti su įmonės vadovybe.

Tačiau „Panevėžio specialiojo autotransporto“ vadovai nesileido į kalbas – esą priimama į darbą G.Kildišienė kalbėjo apie teisės studijas, o pasuko į siuvimą. Abipusiu susitarimu G.Kildišienė išėjo iš darbo ir sėdo prie mezgimo staklių, modeliavo drabužius.

Internete pasklido erotiška nuotrauka, kur ji pozavo paplūdimyje vilkėdama pačios sukurtą juodą perregimą nėrinių suknelę atvira nugara.

Kūrėja nusifotografavo iš nugaros, ant kurios kabojo kryželis. G.Kildišienės galvą puošė juodas nėrinių šydas. Ji atrodė kaip juodoji nuotaka, laukianti išrinktojo.

Pašalino dėl akademinių skolų

Pomėgio kurti drabužius dabartinė Seimo narė neišsižadėjo – Vilniaus kolegijoje ji studijuoja aprangos technologiją ir verslą.

Bet prieš rinkimus „valstiečių“ kandidatė vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje biografijoje nurodė kitas studijas toje pačioje mokykloje. Tokia biografija iki šiol skelbiama Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje.

G.Kildišienės teigimu, 2003 metais baigusi vidurinę mokyklą įstojo į Vilniaus kolegijos Teisės fakultetą. Bet toje mokymo įstaigoje nėra Teisės fakulteto.

„Lietuvos ryto“ žurnalistei pavyko išsiaiškinti, kad 2008 metais G.Kildišienė buvo pradėjusi neakivaizdžiai studijuoti teisę kitoje – Utenos kolegijoje.

Tačiau netgi nebaigusi pirmojo kurso ji buvo pašalinta už akademines skolas. Nors studentei buvo duotas pusmetis skolų atsikratyti, ji to neįstengė padaryti.

„Tenka matyti įvairių studentų. Studijų sėkmė priklauso nuo jų pačių – ar turi pašaukimą tai specialybei, ar yra motyvacija“, – kalbėjo Utenos kolegijos dėstytojai.

G.Kildišienė Utenos kolegijoje mokėsi trumpai ir vidutiniškai, jos įvertinimų vidurkis buvo 7,6 balo.

Žurnalistinio tyrimo antrąją dalį skaitykite sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.